Slovenskí hádzanári si do odvety s Izraelom vezú tesný náskok

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovenskí hádzanári si do odvety s Izraelom vezú tesný náskok
Slováci zdolali Izrael. Na postup potrebujú zvládnuť nedeľnú odvetu.
Slováci zdolali Izrael. Na postup potrebujú zvládnuť nedeľnú odvetu.TASR
Slovenskí hádzanári zvíťazili v piatkovom stretnutí prvého kola II. fázy kvalifikácie MS 2025 v Topoľčanoch nad Izraelom 26:25. Odveta je na programe v nedeľu od 14:00 opäť na palubovke v Topoľčanoch. Úspešnejší tím nastúpi v májovej baráži proti Poľsku.

Slováci vyradili v prvej kvalifikačnej fáze Kosovo po výsledkoch 33:23 doma a 25:28 vonku, Izrael si poradil s Luxemburskom (28:31, 35:27). Okrem organizátorov Chorvátska, Dánska a Nórska majú už z európskych tímov istú účasť na MS 2025 aj semifinalisti tohtoročných ME Francúzsko, Nemecko a Švédsko. O zvyšných 11 kontinentálnych miestenkách sa rozhodne v baráži. Slováci naposledy štartovali na MS v roku 2011 vo Švédsku, kde obsadili 17. miesto.

Slovensko - Izrael 26:25

Slováci vstúpili do stretnutia výborne, keď po šiestich minútach viedli už 5:1. Následne však rozbehnutých domácich pribrzdil oddychový čas Izraelu, ktorý hosťujúcemu družstvu výrazne pomohol. Izraelčania dokázali zmazať manko, no najmä zlepšili hru v defenzíve. Slováci sa ťažko presadzovali, robili chyby a v priebehu ôsmich minút skórovali iba raz. Výsledkom toho bolo, že Izrael v 20. minúte otočil stav vo svoj prospech a po prvom dejstve viedol 16:14.

Posledné vzájomné zápasy s Izraelom.
Posledné vzájomné zápasy s Izraelom.Flashscore

Izraelčania hrozili najmä z akcií na pivota, čo Slováci viackrát neubránili. Slováci sa 12 minút pred koncom riadneho hracieho času ujali vedenia, no netrvalo dlho a Izrael odskočil o dva presné zásahy. Slovenský výber však dokázal zmobilizovať sily a v závere aj vďaka výborným zákrokom Čuprynu o gól zvíťazil.