Hertl s prvou suspendáciou v kariére, za nebezpečný zákrok vynechá dva zápasy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hertl s prvou suspendáciou v kariére, za nebezpečný zákrok vynechá dva zápasy

Tomáš Hertl najbližšie dve zápolenia vynechá.
Tomáš Hertl najbližšie dve zápolenia vynechá.Profimedia
Český hokejový útočník Tomáš Hertl (29) bude v nasledujúcich dvoch stretnutiach pykať za zákrok vysokou hokejkou proti Eliasovi Lindholmovi (28) z Calgary. Odchovanec pražskej Slavie sa nevyhne ani finančnému trestu vo výške 88 tisíc amerických dolárov.

Tomáš Hertl dostal v nedeľu večer za tento priestupok iba menší trest. Oddelenie hráčskej bezpečnosti NHL ale o deň neskôr oznámilo, že Hertl vynechá dva zápasy bez nároku na odmenu. Ide vôbec o jeho prvú suspendáciu v desaťročnej kariére.

K zákroku prišlo po úvodnom vhadzovaní tretej tretiny zápasu, ktorý Calgary nakoniec vyhralo 5:2. Lindholm niekoľkokrát Hertla krosčekoval a ten sa po ňom zahnal hokejkou, pričom súpera zasiahol do tváre.

Český hokejista denníku San Jose Mercury News povedal, že bol frustrovaný, pretože ho švédsky útočník krosčekoval do ruky. "Chcel som ho iba seknúť po hokejke. Tá moja mi ale vyletela trochu vysoko. Nemyslel som si, že je to tak blízko tváre. Je to moja chyba. Nikdy nechcete nikoho takto faulovať."

Za vynechanie dvoch duelov proti Calgary a Minnesote príde Hertl o plat vo výške približne 88 tisíc amerických dolárov. Peniaze poputujú do Fondu pre pomoc hráčom v núdzi.

Hokejista podpísal so Sharks v marci osemročný kontrakt na 65 miliónov dolárov. V 33 zápasoch nazbieral za 11 gólov a 21 asistencií 32 kanadských bodov.

Zápasový program San Jose.
Zápasový program San Jose.Flashscore