Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Kňažkov Cleveland bol blízko senzácie, vo finále AHL však vyzve Studeniča Hershey

Po roku sa opäť zopakuje finálový súboj medzi Hershey a Coachellou Valley.
Po roku sa opäť zopakuje finálový súboj medzi Hershey a Coachellou Valley.Profimedia
Nižšia zámorská súťaž AHL spoznala druhého finalistu. Coachellu Valley so slovenským útočníkom Mariánom Studeničom (25) vyzve v boji o Calder Cup Hershey a nie Cleveland iného Slováka - Samuela Kňažka (21).

Hershey - Cleveland 3:2 pp

/stav série 4:3 - postupuje Hershey/

Monsters boli pritom na prahu senzácie, keď v sérii prehrávali už 0:3 na zápasy, ale postupne odvrátili všetky tri mečbaly Bears a vynútili si siedmy súboj. V ňom sa za 60 minút nerozhodlo, muselo sa ísť do predĺženia. Hrdinom okamihu sa stal 36-ročný forvard Garrett Roe v čase 67:38.

Kňažko v službách Clevelandu sa ocitol opäť mimo zápasovej súpisky, celkovo sa tak stalo 12-krát zo 14 súbojov v tohtoročnom play-off. Keď rodák z Trenčína v dvoch prípadoch hral, totožne v sérii proti Hershey, zaznamenal jednu asistenciu, no jeho tím ťahal za kratší koniec.

Finálová séria hraná na štyri víťazné duely sa začína už v noci na sobotu o 01:00. Výhodu domáceho prostredia bude mať Hershey. Po roku sa bitka o Calder Cup zopakuje v rovnakej zostave, keď v sezóne 2022/2023 porazili Bears (farmársky tím Washingtonu) Firebirds (farma Seattlu) 4:3.