Päť slovenských strelcov v zámorských súťažiach, trojbodový Mešár režíroval výhru

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Päť slovenských strelcov v zámorských súťažiach, trojbodový Mešár režíroval výhru

Mešár zveľadil svoje štatistiky.
Mešár zveľadil svoje štatistiky.Kitchener Rangers
Okrem NHL lákajú pozornosť slovenských fanúšikov aj nižšie zámorské ligy. Tentoraz sa v tamojších dueloch gólovo presadila až pätica Slovákov, z triumfu sa tešili traja z nich.

Coachella -  Tucson 3:5

Domáci káder vstupoval do duelu s Roadrunners po prehre, ktorá ukončila jeho päťzápasovú šnúru výhier v AHL. Na tím Firebirds čakal tabuľkový sused, oba celky mali pred vzájomným stretom na konte rovnaký počet bodov (12). 

Hostia v priebehu 70 sekúnd prvej tretiny strelili dva góly, o druhý sa postaral slovenský útočník Miloš Kelemen. Pre bývalého hráča Zvolena to bola v jedenástom tohtosezónnom vystúpení iba druhá gólová rana. Dohromady svieti pri jeho mene bilancia 2+3.

Počas stretnutia sa v drese súpera presadil aj jeho krajan Marián Studenič, zásahy oboch Slovákov boli predelené ďalšími piatimi gólovými momentmi. Starší z dvojice napokon už len znižoval na konečných 3:5. V desiatich dueloch nazbieral doposiaľ štyri góly a štyri asistencie.

Kitchener - Sault Ste. Marie 5:3

Rangers privítali na svojom ľade Greyhounds a svoju víťaznú sériu v OHL natiahli na číslo päť. Výrazný podiel na tomto triumfe mal Filip Mešár, ktorý sa prezentoval trojbodovým predstavením. Prvý zápasový bod si k svojmu menu pripísal za asistenciu pri góle na 2:0. Rovnaký počin zopakoval aj pri zásahu na 4:1 a v piatom gólovom momente z produkcie domácich si sám vzal slovo a zvýšil na 5:1.

Kitchener sa s 28 bodmi nachádza na čele Západnej konferencie, hneď za ním je práve jeho posledný oponent zo Sault Ste. Marie. Mešár stihol počas ôsmich zápasov aktuálneho ročníka nazbierať 15 kanadských bodov (4+11).

Do štatistík sa zapísali aj ďalší Slováci pôsobiaci v nižších zámorských súťažiach. František Dej pečatil v QMJHL gólom na 4:1 výhru klubu Sherbrooke Phoenix nad Acadie-Bathurst Titan. V 19. vystúpení to bol preňho deviaty individuálny bod.

V rovnakej lige zaknihoval Ondrej Maruna vo farbách Charlottetown Islanders svoj piaty tohtosezónny presný zásah. Jeho tím však podľahol celku Saint John Sea Dogs 2:5. Sedemnásťročný útočník má na konte ešte aj šesť asistencií.