Premiérový angažmán mimo Slovenska. Pardavý mieri za krajanom do Česka

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Premiérový angažmán mimo Slovenska. Pardavý mieri za krajanom do Česka
Premiérový angažmán mimo Slovensko. Pardavý mieri za svojím krajanom do Česka
Premiérový angažmán mimo Slovensko. Pardavý mieri za svojím krajanom do ČeskaProfimedia
Hokejistov Zlína povedie v novej sezóne českej Chance ligy slovenský tréner Ján Pardavý (52). Porazený finalista nedávno skončeného ročníka druhej najvyššej súťaže v utorok na svojom webe oznámil, že jeho asistentom zostane krajan Richard Kapuš (51). Súčasný šéf striedačky Ján Srdínko (50) sa presunie do úlohy športového manažéra.

Pardavý bude prvýkrát trénovať mimo rodného Slovenska. Doteraz pôsobil v Dukle Trenčín a Slovane Bratislava, kde už spolupracoval s Kapušom. Je tiež asistentom Craiga Ramsayho pri slovenskej reprezentácii. Bývalý dlhoročný slovenský reprezentant a vicemajster sveta z roku 2000 povedal, že ponuka zo Zlína prišla ešte počas sezóny.

"Z rôznych dôvodov som to vtedy musel odmietnuť. Začali sme však externú spoluprácu, počas ktorej som chodil na domáce zápasy a pomáhal trénerskému štábu postrehmi a vedomosťami. Potom sme sa bavili o spolupráci na ďalšiu sezónu a v utorok sme ju potvrdili podpisom zmluvy," prezradil Pardavý, ktorý počas hráčskej kariéry získal v roku 2001 titul s konkurenčným Vsetínom.

Zlínčania v roku 2022 vypadli z ligy a v nasledujúcich dvoch sezónach sa dostali do finále play-off, kde sa v derby stretli so Vsetínom. Vlani postúpili do baráže proti Kladnu, tento rok prehrali s regionálnym rivalom 1:4 na zápasy.