Ceman očakával titul až budúci rok, po oslavách bude týždeň spať

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Ceman očakával titul až budúci rok, po oslavách bude týždeň spať

Dan Ceman (na fotke) poskytuje rozhovor pre Flashscore Správy.
Dan Ceman (na fotke) poskytuje rozhovor pre Flashscore Správy.Šimon Pavlišin
Kanadský kouč Dan Ceman (49) vyhral s HC Košice už svoj ôsmy majstrovský titul počas hráčskej aj trénerskej kariéry. V exkluzívnom rozhovore pre Flashscore Správy bezprostredne po prevzatí si trofeje a medailí hovoril o svojich pocitoch, ceste k zisku zlata či svojej budúcnosti.

Dan, aké sú vaše pocity bezprostredne po zisku titulu?

"Neuveriteľné. Viem, koľko úsilia do toho musel vložiť každý jednotlivec. Veľký kredit pre manažment tímu, ale o tento úspech sa pričinili všetci v klube. Každý odviedol obrovské množstvo skvelej práce. Na hráčov som nesmierne hrdý, bolo to o detailoch, ktoré sme zvládli."

Vyhrala titul špeciálna skupina hráčov?

"Áno, nemám slov na to, aká kabína sa vytvorila. Keď sme skladali mužstvo, tak sme vedeli, že väčšina týchto hokejistov má kvalitu vyhrať titul a skúsenosti s cestou za ním. Už pred sezónou som vedel, že mám zmluvu na dva roky. Myslel som si, že vyhrať bude dvojročný proces, no keď si to všetko sadlo, tak to aj vyšlo. Lídri ako Chovan, Bartánus, Ferenc, Olsson, Southorn a ďalší, rovnako Deyl, ktorý rozdal veľa hitov, každý jeden ukázal obrovský charakter a títo lídri boli špičkoví."

Cítili ste, že takto poskladaný tím má na to, aby vyhral titul?

"Je to tak. Keď sme skladali v lete tím, našim cieľom bolo, aby sme boli konkurencieschopní pobiť sa o titul. To sa snažíte urobiť každý rok. Ja som si myslel, že budeme potrebovať dvojročný proces, ale keď sa pozriete na súpisku, tak tam nájdete obrovskú kvalitu do ofenzívy aj defenzívy. Každý si plnil povinnosti. Je to naozaj kvalitné mužstvo."

Dá sa porovnať tento titul a ten, ktorý ste vyhrali s Banskou Bystricou?

"Dnes sa ma na to budú pýtať novinári asi miliónkrát. Oba tituly sú špeciálne svojim vlastným spôsobom. Banská Bystrica ma zobrala z Dánska a bol som prvým zahraničným trénerom v tomto klube. Bol tam tlak, chceli získať primát tretí raz po sebe. Tento titul prišiel za iných okolností. Klub sa chcel vrátiť na priečky z minulosti. Bol hladný po úspechu."

Ostávate v Košiciach?

"Áno. Minimálne rok ostávam, keďže mám kontrakt platný do konca budúcej sezóny. Bol by som šťastný, keby som tu mohol byť čo najdlhšie."

Ako budete oslavovať titul?

"Určite to bude zaujímavé. Oslavy potrvajú niekoľko dní, takže potom budem zhruba týždeň iba spať. Bola to náročná sezóna, prešli sme si cez ťažké obdobie, no a teraz si to užijeme. My tréneri a manažment už potom budeme myslieť na ďalší rok."

Keď spočítame vašu hráčsku a trénerskú kariéru, je to už váš ôsmy titul. Ako to robíte?

"Mal som šťastie, že som sa dostal do klubov, ktoré mali majstrovskú kvalitu a ambície. Nie je to tak, že by som vyhrával s hociktorým tímom. Na každý titul som hrdý, ale nikdy by som to nedokázal bez hráčov a ostatných členov."

Cítite sa ako dvoj alebo trojnásobný majster Slovenska?

"Viete, čo... dvojnásobný. Nehrali sme play-off, takže preto. Možno si do životopisu napíšem aj tretí, ale ako hovorím, dva."

Majstrovská fotka Košíc.
Majstrovská fotka Košíc.Šimon Pavlišin