Čerešňák predĺžil zmluvu s Pardubicami, slovenský obranca bude v klube do roku 2028

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Čerešňák predĺžil zmluvu s Pardubicami, slovenský obranca bude v klube do roku 2028

Čerešňák si predĺžil pôsobenie v Pardubiciach.
Čerešňák si predĺžil pôsobenie v Pardubiciach.Profimedia
Slovenský hokejový obranca Peter Čerešňák bude hráčom Pardubíc až do roku 2028. Tridsaťjedenročný trenčiansky rodák predĺžil zmluvu so svojím súčasným zamestnávateľom o dve sezóny. Doterajší kontrakt mu mal vypršať v roku 2026. Klub víťaza základnej časti to oznámil po víťaznom vstupe do semifinálovej série play-off s Litvínovom.

"Nemal som nad čím váhať. Dynamo je klub, ktorý má ambície, je dobre poskladaný a sme skvelý tím. Som rád, že to vyšlo a veľmi sa teším na ďalšie roky," povedal Čerešňák, s 37 bodmi tretí najproduktívnejší obranca aktuálnej základnej časti. Spolu so spoluhráčom Lukášom Sedlákom sa zároveň podelil o prvé miesto v štatistike plus/mínus, ktorá zohľadňuje účasť na ľade pri strelených a inkasovaných góloch.

Čerešňák pôsobí v Pardubiciach od minulej sezóny. Slovenský reprezentant prišiel do Dynama po šesťročnom pôsobení v Plzni, hral aj za Vítkovice a v najvyššej českej súťaži má na konte 539 zápasov a 244 bodov za 55 gólov a 189 asistencií vrátane play-off.

"Je to jeden z našich najlepších hráčov a určite jeden z najlepších hráčov v celej extralige. Do budúcnosti je pre nás Čero základným stavebným kameňom," uviedol na klubovom webe asistent pardubického trénera Petr Sýkora. V úvodnom semfinálovom dueli asistoval Čerešňák na presný zásah svojho krajana Pauloviča. Na ľade strávil 21:02.

Pardubice - Litvínov 2:1