Konrád zlikvidoval nájazd Pospíšilovi, ale ani 37 zákrokov na výhru nestačilo

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Konrád zlikvidoval nájazd Pospíšilovi, ale ani 37 zákrokov na výhru nestačilo

Moment, o ktorom sa hovorilo po zápase. Neuznaný samostatný nájazd Pospíšila proti Konrádovi.
Moment, o ktorom sa hovorilo po zápase. Neuznaný samostatný nájazd Pospíšila proti Konrádovi.Profimedia
Ani tridsaťsedem zákrokov výborného olomouckého brankára Branislava Konráda (35) nepomohlo "Hanákom" k prvej výhre v sezóne v arénach súperov. Olomouc podľahla Komete 2:3 po predĺžení. Slovák zneškodnil trestné strieľanie svojho krajana Kristiána Pospíšila (27) a na horúcom brnianskom ľade dopomohol k bodu.

Konrád, ktorý v utorok oslávi 36. narodeniny, sa v nedeľu blysol v bránke takmer dokonalým výkonom. Najzaujímavejší súboj sa odohral v čase 61:08, keď naňho vyrazil z trestného strieľania jeho slovenský krajan Kristián Pospíšil.

Síce skóroval, ale rozhodcovia zásah odvolali, pretože Konrád zasiahol puk skôr, ako Pospíšil vystrelil. "Bol som si istý, že som puk vyrazil. Dúfal som, že to tak rozhodca posúdi, ale mohlo to byť aj cez jeho hokejku," opísal zaujímavý moment brankár Olomoucu.

Konrád sa s Pospíšilom dobre pozná, spolu reprezentovali Slovensko na olympijských hrách a majstrovstvách sveta.  "Nepremýšľal som však o tom, čo urobí, hoci je známy svojimi výstrelkami. Videl som, že ide veľmi pomaly, tak som sa rozhodol ísť na ľad a nakoniec sa mi to vyplatilo, aj keď to musel potvrdiť rozhodca na videu," dodal brankár. 

Obaja hráči o tejto situácii hovorili počas podávania rúk po zápase. "Povedal mi, že si myslí, že som mu ťukol hokejku, ale nemali sme čas sa viac rozprávať."

Aktuálna forma hokejistov Olomouca nie je príliš pozitívna
Aktuálna forma hokejistov Olomouca nie je príliš pozitívnaFlashscore

Olomouc prehral piaty z posledných šiestich zápasov, ale bodoval tretíkrát v rade. "Bod berieme, musíme sa z toho poučiť a v tretej tretine hrať lepšie. Platilo to pre zápas vo Vítkoviciach aj teraz v Brne. Náskok musíme dotiahnuť do víťazného konca," zdôraznil. Podľa skúseného brankára sa potvrdzuje, že súčasná extraliga je veľmi vyrovnaná.

"Tímy sú nabité, snažíme sa ísť do každého stretnutia na sto percent. Niekedy to vyjde, niekedy nie. Dali sme do toho všetko a máme bod, hoci by sme chceli mať dva alebo aj tri," uzavrel Konrád.