Michalovce ukázali charakter. Michalčin: Málokto nám veril, je to výborný pocit

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Michalovce ukázali charakter. Michalčin: Málokto nám veril, je to výborný pocit

Radosť hokejistov Michaloviec po postupe do semifinále.
Radosť hokejistov Michaloviec po postupe do semifinále. TASR
Dôkladná príprava na súpera, ale aj bojovnosť a výborné výkony brankára Stanislava Škorváneka (27) boli rozhodujúce faktory postupu hokejistov Michaloviec do semifinále play-off Tipos extraligy.

Nasadenie i sviatočný strelec

Tréner Peter Kudelka po sérii so Slovanom Bratislava uznal, že väčšia hráčska kvalita bola na strane súpera. O to viac vyzdvihol nasadenie a bojovnosť svojho mužstva. Michalovčania sa zároveň stali prvým tímom, ktorý postúpil medzi najlepšiu štvorku extraligy po tom, čo v základnej časti obsadil 8. miesto.

Michalovce zvíťazili v sérii 4:2 na zápasy, postup spečatili domácim triumfom 3:0. V ňom sa ako kľúčové ukázali góly obrancov Zacha Osburna a Christiána Michalčina v krátkom slede v polovici druhej tretiny. Sviatočný strelec Michalčin, ktorý v základnej časti neskóroval ani raz, strelil v semifinále dva góly. Aj táto skutočnosť akoby demonštrovala, že play-off je úplne iná súťaž.

"Málokto nám veril, že môžeme zdolať Slovan. Je to výborný pocit. Ďalej máme Košice a to je pre mňa ešte o niečo viac než Slovan, takže sa na to veľmi teším," zdôraznil Michalčin.

Štatistika rozhodujúceho duelu.
Štatistika rozhodujúceho duelu.Flashscore

Kľúčový faktor menom Škorvánek

Dôležitý faktor michalovského postupu bol výkon v defenzíve, ktorý podporil brankár Stanislav Škorvánek. V šiestich zápasoch inkasoval iba 12 gólov, dosiahol 94,92-percentnú úspešnosť zákrokov, priemer 1,96 inkasovaného gólu a sériu zakončil štvrtým čistým kontom v sezóne.

"Záverečný duel série bol z našej strany jeden z najlepších. Spoluhráči mi veľmi pomohli, dôležité boli aj dva góly v krátkom úseku po sebe. V sérii sme sa veľmi sústredili na domáce stretnutia. V nich sme zistili, že môžeme zvíťaziť. Išli sme od zápasu k zápasu a vyšlo to," zhodnotil Škorvánek.

Prehľad Michalovce - Slovan Bratislava 3:0

Michalovskí hokejisti si pred sériou uvedomovali, že jej favorit je Slovan. Táto pozícia im vyhovovala, no aj vzhľadom na vzájomné súboje v základnej časti si verili. Slovanu dovtedy podľahli iba v úvodnom meraní síl v sezóne, ďalšie tri sa skončili ich víťazstvom. "Belasých" napokon zdolali vo všetkých piatich domácich dueloch v ročníku.

"Vzájomné zápasy v základnej časti ukázali, že vieme hrať proti Slovanu. Dôležité bolo, že v každom zápase, v ktorom sme zvíťazili, sme sa prezentovali kvalitnou defenzívou. Naše mužstvo má veľký charakter," povedal útočník Dávid Buc, ktorý gólom do prázdnej bránky uzavrel skóre posledného duelu v sérii. "Slovan sme si dôkladne rozobrali. Mali sme pred každým zápasom špeciálne mítingy. Vedeli sme, ako hrajú a čo treba robiť. Sme radi, že nám to vyšlo," dodal.

V semifinále proti Košiciam

Špeciálny náboj mala séria pre trénera Michaloviec Petra Kudelku. Rodený Bratislavčan bol v sezóne 2022/2023 už tretí hlavný tréner Dukly po Tomovi Coolenovi a Romanovi Stantienovi. Premiéru v pozícii absolvoval v základnej časti práve na Slovane a víťazstvo 3:2 akoby naznačilo, že dôverne známe prostredie mu prinesie úspech. Napokon svojich zverencov doviedol k prestížnemu triumfu nad obhajcom majstrovského titulu.

"Kvalita bola na strane súpera. Mali sme excelentného brankára, ktorý nás držal v hre o postup. Ukázali sa lídri nášho tímu. Napriek ťažkému záveru základnej časti, po ktorom navyše prišlo ešte predkolo play-off, neboli naše ubúdajúce sily kľúčový element," poznamenal Kudelka.

Jeho zverenci zvládli vo vyraďovacej časti už dve náročné série. V kvalifikácii do štvrťfinále vyradili Duklu Trenčín po tom, čo postup dosiahli po víťazstve v piatom rozhodujúcom zápase. Ani účasť v prvom kole play-off napokon pre nich nebola konečná a druhýkrát si zahrajú v semifinále. V ňom nastúpia od piatka 31. marca proti víťazovi základnej časti HC Košice.