Náhrada za Okuliara? Dmowski opustil Poprad a posilnil Mountfield HK

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Náhrada za Okuliara? Dmowski opustil Poprad a posilnil Mountfield HK
Dmowski vymenil slovenskú extraligu za českú.
Dmowski vymenil slovenskú extraligu za českú.Mountfield HK
Americký útočník Ryan Dmowski (27) odchádza z Popradu a Tipos Extraligy, jeho novým pôsobiskom sa stal Mountfield HK. S českým klubom podpísal kontrakt do konca sezóny 2025/2026.

Dmowski bol počas ročníka 2023/24 v drese kamzíkov tretím najproduktívnejším hráčom základnej časti s 57 bodmi. Strelil v nej 30 gólov, vďaka čomu sa stal najlepším kanonierom ligy, na ďalších 27 zásahov asistoval.

V play-off však Poprad ako víťaz dlhodobej súťaže zažil sklamanie, keď vypadol vo štvrťfinále proti Nitre. Američan mal v šiestich dueloch vyraďovačky bilanciu 4+1. Po premiérovom roku v Európe odchádza do Česka.

"Ryana sme sledovali v priebehu celej sezóny a sme presvedčení, že typologicky je to hráč, ktorého už druhý rok zháňame. Okrem dôrazu pred bránkou dokáže byť produktívny, čo ukázal v slovenskej lige," povedal pre mountfieldhk.cz generálny manažér Aleš Kmoníček.

Šikovný útočník by mohol byť v drese Mountfieldu náhradou za Olivera Okuliara, ktorý odchádza do zámoria. Slovenský reprezentant sa na zmluve dohodol s Floridou Panthers.