Pánik prispel gólom k triumfu Třinca, Marcinko s Pospíšilom potiahli Kometu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pánik prispel gólom k triumfu Třinca, Marcinko s Pospíšilom potiahli Kometu

Marcinko zaznamenal prvý gól v sezóne a celkovo tretí bod.
Marcinko zaznamenal prvý gól v sezóne a celkovo tretí bod.Profimedia
Slovenský hokejista Richard Pánik prispel v piatkovom 14. kole českej Extraligy gólom k triumfu Třinca nad Plzňou 4:1. Kometa Brno aj vďaka presným zásahom Tomáša Marcinka a Kristiána Pospíšila uspela na ľade Mountfieldu Hradec Králové 5:1.

Za domácich asistoval Alex Tamáši. Asistencie si pripísali na konto aj Michal Ivan z Liberca a Dávid Griger z Karlových Varov. Litvínov v bránke s Matejom Tomekom zdolal Pardubice 4:1. Tabuľku vedie Litvínov, ktorý nastúpil už bez zraneného slovenského kapitána Matúša Sukeľa a zdolal druhé Pardubice. Tie strácajú na lídra dva body. Ligový pelotón uzatvára Mladá Boleslav.

Oceláři Třinec - Škoda Plzeň 4:1

Obhajca titulu strelil prvé tri góly v zápase medzi 25. a 36. minútou, Daniel Voženílek a Martin Růžička skórovali v presilovkách a úspešnú pasáž zavŕšil slovenský hokejista Richard Pánik. Hostia zdramatizovali zápas zásahom Jakuba Leva v 42. minúte. Víťazstvo však spečatil Patrik Hrehorčák pri hre bez brankára. "Oceliari" bodovali po šiesty raz v rade, pričom z týchto zápasov vyhrali päť.

Štatistický pohľad na víťazstvo Třinca.
Štatistický pohľad na víťazstvo Třinca.Flashscore

Mountfield Hradec Králové - Kometa Brno 1:5 

Kometa vyhrala štvrtý z posledných piatich zápasov na ľade súpera. Odplatili tak Mountfieldu prehru 0:4 z úvodného kola. Svojho aktívnejšieho súpera potrestali za hrubé chyby. Východočesi si pripísali tretiu prehru z ostatných štyroch duelov. Podpísala sa na nej aj dvojica Slovákov - Tomáš Marcinko a Kristián Pospíšil.

Tabuľka po 14. kole.
Tabuľka po 14. kole.Flashscore

14. kolo českej hokejovej extraligy:

Motor České Budějovice - Sparta Praha 1:4

VERVA Litvínov - Dynamo Pardubice 4:1

Rytíři Kladno - HC Olomouc 3:2 

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygŕi Liberec 0:8

Energie Karlove Vary - HC Vítkovice 3:1