Pánik smolne ukončil sezónu opore Třinca. Na ľad sa tak skoro nevráti, vraví Hudáček

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Pánik smolne ukončil sezónu opore Třinca. Na ľad sa tak skoro nevráti, vraví Hudáček

Jeřábkovi sa sezóna skončila.
Jeřábkovi sa sezóna skončila.Profimedia
Jakub Jeřábek (32), kľúčový obranca hokejového Třinca, je do konca sezóny mimo hry. V predposlednom kole základnej časti českej najvyššej súťaže utrpel po zrážke s pardubickým útočníkom Richardom Pánikom (33) otvorenú zlomeninu holennej a lýtkovej kosti, aby sa následne v třineckej nemocnici podrobil operácii.

Třinec - Pardubice 4:3 sn

V predĺžení viedol Pánik útočnú akciu, lenže spadol a pri páde zaľahol Jeřábkovu dolnú končatinu. Obranca oceliarov sa zvíjal na ľade a držal si pravú nohu, ktorú mu lekár počas niekoľkominútového ošetrenia zafixoval. Tridsaťdvaročný bek Třinca opustil klzisko na nosidlách a vo veľkých bolestiach.

Pánik povedal, že by situáciu nevedel opísať, keby ju nevidel na videu. "Nešťastne som spadol rovno na nohu. Dúfam, že Kuba bude v poriadku. Určite to nebolo úmyselné," vyjadril sa slovenský krídelník, ktorý začal sezónu v Třinci a v januári bol vymenený do Pardubíc za Davida Ciencialu. V zápase k nechuti domácich fanúšikov dvakrát skóroval a v záverečných siedmich minútach tretej tretiny pomohol Pardubiciam vyrovnať z 0:3 na 3:3.

"Celý šport zatieňujú myšlienky na Kuba Jeřábka. Kuba, drž sa, prosím," uviedol na tlačovej konferencii viditeľne otrasený tréner Zdeněk Moták. Súboj, ktorý oceliari vyhrali 4:3 po samostatných nájazdoch, nemal náladu hodnotiť.

"Zažil som to pred dvoma rokmi. Viem, čo to je. Na ľad sa tak skoro nevráti," doplnil iný Slovák - útočník Třinca Libor Hudáček, ktorý rozhodol samostatné nájazdy.