Plančár sa stal štvrtým najmladším hráčom v histórii extraligy: Je to úžasné, som šťastný

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Plančár sa stal štvrtým najmladším hráčom v histórii extraligy: Je to úžasné, som šťastný

O mladého hokejistu bol po zápase záujem.
O mladého hokejistu bol po zápase záujem.FB HC 05 Banská Bystrica
Mladý útočník Michal Plančár v piatok nastúpil za HC 05 Banská Bystrica proti Humennému a vo veku 15 rokov, 7 mesiacov a 15 dní sa stal štvrtým najmladším hráčom v histórii najvyššej slovenskej súťaže.

HC 05 Banská Bystrica - HC 19 Humenné 6:4

Skôr sa medzi seniorov na najvyššej úrovni dostali iba Andrej Podkonický, Dalibor Dvorský a Šimon Nemec"Byť hneď za takýmito menami je úžasné. Som šťastný, že som dostal priestor. Užíval som si to naplno. Na konci som bol aj na ďakovačke s fanúšikmi. Naučil som sa niečo nové, chalani mi pomohli, takže je to celé paráda," hovoril banskobystrický hokejista.

"Budem robiť všetko pre to, aby som sa udržal v tíme a hrával za áčko pravidelne," pokračoval Plančár, ktorý sa narodil v roku 2008. V minulej sezóne mal priemer takmer bod na zápas v extralige do 18 rokov a na začiatku tejto strelil dva góly medzi juniormi.

"Hrať medzi mužmi je iné. Bude chvíľu trvať, kým si na to zvyknem, ale som šťastný, že som to mohol zažiť. Hra je rýchlejšia, chlapi sú oveľa silnejší. Je ťažké dávať pozor, to je na tom najťažšie," myslí si. S prvým tímom "baranov" trénoval od stredy, že bude hrať sa dozvel v piatok ráno na rozkorčuľovaní.

"Chýbajú nám niekoľkí hráči, takže nemám v kádri hĺbku. Michal dostal šancu, je to mladý hráč, nemá ani 16 rokov. Nesklamal, snažil sa hrať čo najlepšie," povedal o ňom tréner Doug Shedden. V prvej desiatke sú za Plančárom ešte Ondrej Molnár, František Ridzoň, Michal Ivan, Peter Valent, Marián Gáborík a Andrej Meszároš.

Postavenie oboch tímov v tabuľke.
Postavenie oboch tímov v tabuľke.Flashscore

Kanaďan bol spokojný hlavne s tým, že jeho tím po dvoch výhrach bodoval naplno: "Legionári mali skvelý zápas, ubránili sme oslabenia. Stále máme na čom pracovať, ale predviedli sme dobré veci, s ktorými sme spokojní. Hrali sme lepšie ako naposledy," doplnil.