Poprad povedie ako hlavný tréner Čech Totter, asistentom bude Šimko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Poprad povedie ako hlavný tréner Čech Totter, asistentom bude Šimko

Totter sa stal novým trénerom HK Poprad.
Totter sa stal novým trénerom HK Poprad.HK Poprad
Hokejistov HK Poprad od novej sezóny 2023/24 povedie ako hlavný tréner Čech Aleš Totter (51). Klub o tom informoval na svojom webe.

Posledné dva roky viedol Prostějov. Tri sezóny robil asistenta Václavovi Prospalovi v Českých Budějoviciach. Má za sebou viacero skúseností z českej prvej ligy. V sezóne 2011/12 trénoval Tatranských Vlkov v MHL.

Na pozíciu asistenta prichádza Ján Šimko, ktorý bol hlavným koučom Žiaru nad Hronom pri ceste tohto tímu až do semifinále play-off Tipos SHL. Druhým asistentom ostáva Radoslav Suchý. Martin Klempa bude trénerom brankárov, ktorého doplní Stanislav Salát. Ten bude zároveň pôsobiť aj ako videoanalytik.

"Mám rád ofenzívny hokej. Verím, že prilákame divákov. Budeme chcieť hrať s pukom, diktovať tempo zápasu, hru a vtiahnuť ľudí. Nezaručíme výsledok, ale verím, že fanúšikovia uvidia hráčov, ktorí sem nosia každý deň srdce a všetko nechávajú na ľade," hovorí Totter.

"Tréner má históriu skúseností či už z českej extraligy alebo prvej ligy a spĺňa naše kritériá. Do kabíny sme chceli priniesť moderný dynamický štýl hokeja, podobný ako hrá naša reprezentácia. Nový kormidelník je v tomto smere dobrým adeptom, pretože preferuje dynamický hokej," vyjadril sa riaditeľ popradského klubu Ľudovít Jurinyi.

"Smeruje k tomu tiež aj výber našich nových hráčov a obmena kádra. Pán Totter si potrpí na fungovaní mužstva či už na ľade alebo mimo neho, a to je pre nás dôležité. Od začiatku sa budeme sústrediť na hernú disciplínu, rešpekt a odovzdanie maxima na ľade," doplnil Jurinyi.