Reprezentačná prestávka ako termín rozhodnutia. Vráti sa ešte Jágr na súťažný ľad?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Reprezentačná prestávka ako termín rozhodnutia. Vráti sa ešte Jágr na súťažný ľad?

Vráti sa Jaromír Jágr do českej extraligy?
Vráti sa Jaromír Jágr do českej extraligy?Profimedia
Legendárny hokejový útočník Jaromír Jágr (51) si s chuťou zahral sobotňajší exhibičný zápas pri príležitosti osláv 120 rokov od založenia Sparty s názvom Návrat legiend. Bol na strane víťazného výberu česko-slovenských hviezd, ktoré zdolali legendy tradičného pražského klubu 5:3. Majiteľ Kladna však v rozhovore s novinármi neprezradil nič nové o svojom možnom pokračovaní hráčskej kariéry.

Jágr odohral svoj posledný zápas 21. apríla v Zlíne, kde Rytieri úspešne ukončili baráž o extraligu a udržali sa medzi elitou. Olympijský víťaz z Nagana odvtedy nehral. Pomáhal tímu z lavičky, zapojil sa do tréningov, ale do zostavy sa zatiaľ nevrátil. Dostal tak otázku, či sobotňajšia exhibícia mohla byť dobrou rozcvičkou na rozohranie a následný návrat.

"Je ťažké to porovnávať... Teraz bude reprezentačná prestávka. Počas nej sa rozhodnem, či sa k tímu pridám, alebo nie," odpovedal stručne Jágr.

Priznal, že prvý zápas aktuálnej sezóny pre neho nebol jednoduchý, hoci sa hral v exhibičnom duchu a tempe. "Ani keď som hral ešte v minulej sezóne, nebolo to jednoduché. Myslím si však, že zápas splnil svoj účel. Bolo tu veľa ľudí. Prekvapili ma najmä niektorí hráči, ktorí, hoci dlho nehrajú, vyzerali na ľade dobre."

"Aj keď už súťažne nehrajú, stále sa udržiavajú vo forme a chodia hrať štyrikrát do týždňa. Popritom robia aj iné športy, posilňujú. Nie je jednoduché proti nim hrať. A talent sa so šikovnosťou nestráca," ocenil Jágr.

Rád si zahral s Petrom Čajánkom a bývalým spoluhráčom z New York Rangers Petrom Průchom, ale ako povedal, sledoval najmä hráčov súpera.

"Taký Vejba (David Výborný) by ešte mohol hrať extraligu. Vyzeral ešte silnejší ako v dobe, keď v extralige dominoval. Od nás by zase pokojne zvládol naďalej chytať Ondra Pavelec. Ten je výborný v každej exhibícii," doplnil Jágr uznanlivo.