Škorvánek oficiálne opúšťa Michalovce, zamieril do českej extraligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Škorvánek oficiálne opúšťa Michalovce, zamieril do českej extraligy

Škorvánka čaká prvý zahraničný angažmán.
Škorvánka čaká prvý zahraničný angažmán.TASR
Slovák Stanislav Škorvánek (28) oficiálne opúšťa Michalovce a posilnil český tím Mountfield HK. Brankára čaká prvý zahraničný angažmán v kariére. Podpísal dvojročný kontrakt.

Škorvánek bol počas posledných dvoch sezón jednotkou Michaloviec a dvakrát ich doviedol do semifinále play-off, ale vytúžené finále nezažil. Vďaka kvalitným výkonom sa prebojoval aj na minuloročné MS. Počas štyroch zápasov mal skvelé čísla, keďže priemerne inkasoval iba 1,26 gólu na stretnutie a pokryl až 95,4 percent striel.

"Problémy v bránkovisku sa s nami ťahali väčšinu ročníka. Preto sme chceli priviesť kvalitného a skúseného gólmana. Sme presvedčení, že Stano tieto parametre spĺňa," vyjadril sa generálny manažér českého tímu Aleš Kmoníček. Mountfield HK pôjde do novej sezóny s novým brankárskym duom.

Meno druhého gólmana zatiaľ nie je známe. Tento klub už nedávno získal aj ďalšiu výraznú postavu nedávno skončenej sezóny slovenskej Tipos Extraligy. O ofenzívne veci sa má starať Ryan Dmowski, doterajší líder Popradu. V tíme pôsobí takisto Alex Tamáši, zatiaľ čo Oliver Okuliar bude bojovať na Floride o NHL.

"Aj keď sme robili všetko pre to, aby Škorvi pokračoval v Michalovciach aj v ďalšej sezóne, nakoniec sa rozhodol napredovať. Sme veľmi radi, že za dve sezóny u nás v klube sa dokázal zaradiť medzi kvalitných reprezentačných brankárov a podpísať zmluvu v jednej z top európskych líg. Stano je pekným príkladom toho, že svojou tvrdou prácou a odhodlaním je táto cesta možná a verím, že do budúcna bude inšpiráciou aj pre ďalších hráčov Dukly," nechal sa počuť športový manažér Marek Mašlonka.