Slovan strelil osem gólov nováčikovi, Košice zdolali Bystricu. Michalovce prehrali

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slovan strelil osem gólov nováčikovi, Košice zdolali Bystricu. Michalovce prehrali

Aktualizované
Na snímke gólová radosť hráčov Spišskej Novej Vsi.
Na snímke gólová radosť hráčov Spišskej Novej Vsi.TASR
Hokejisti majstrovského HC Košice uspeli aj v druhom zápase novej sezóny Tipos extraligy. V nedeľu zdolali doma Banskú Bystricu 5:1 a uštedrili jej druhú prehru za sebou. Slovan Bratislava zvíťazil na ľade HC 19 Humenné. Trenčín doma zdolal Poprad a udržal prvé čisté konto v sezóne.

HC Košice - HC 05 Banská Bystrica 5:1

Košice vyhrali aj druhé stretnutie tejto sezóny, znova inkasovali jediný gól. Úradujúci majster bol v nedeľu jasne lepším tímom. Rozhodol tromi gólmi v druhej tretine. Dvakrát sa presadil fínsky útočník Jääskeläinen, k čomu pridal jednu asistenciu. Rovnako dva zásahy si pripísal na svojej konto aj kanadský obranca Breton, ktorý je jeden z ôsmich hráčov v súčasnom tíme Košíc s minulosťou v Banskej Bystrici. Deviatym je tréner Ceman.

"Barani" nebodovali ani v druhom vystúpení. Okrem toho inkasovali už jedenásť gólov. Belányiho v bránke vymenil Tervo, lenže ani to nepomohlo. O jediný zásah hostí sa postaral Vela. Ten mieril presne aj v piatok proti Trenčínu. Od začiatku minulej sezóny získala Bystrica proti Košiciam len dva z 15 možných bodov.

Košice si poľahky poradili s Banskou Bystricou.
Košice si poľahky poradili s Banskou Bystricou.Flashscore

HK Spišská Nová Ves - HK 32 Liptovský Mikuláš 3:1

Mladý útočník Myklucha otvoril svoj strelecký účet v tejto sezóne už v 4. minúte počas presilovej hry. Vyrovnal sviatočný strelec Mezovský. Obranca počas predošlých siedmich sezón strelil sedem gólov, prvý v aktuálnom ročníku má na konte už teraz. Spišiaci ale ťažili aj druhý raz z presilovky, tentoraz ju využil Majdan. Na rozdiel dvoch gólov upravil Burgess. Do Spišskej Novej Vsi sa v tíme Liptákov vrátil Martin Réway, do štatistík sa nezapísal. Domáci majú podobne ako Košice na konte plný počet šiestich bodov.

Spišská Nová Ves je naďalej stopercentná.
Spišská Nová Ves je naďalej stopercentná.Flashscore

HC 19 Humenné - Slovan Bratislava 3:8

Slovan reagoval na domácu prehru z úvodného kola rovnakou mincou, pretože osem gólov inkasoval a teraz ich aj strelil. Hneď o dva z nich sa postaral vo svojom druhom štarte mládežnícky reprezentant Masnica, boli to jeho premiérové zásahy medzi slovenskou elitou. Pecararo má vďaka bilancii 1+2 už päť kanadských bodov a je na čele produktivity.

Brown sa presadil druhý raz po sebe, pridal dve prihrávky. Strelecký účet za Slovan si otvorili O'Brien a Výhonský. "Belasí" majú po 120 odohraných minútach skóre 10:11.

Humenné prehralo aj druhý zápas ročníka a so skóre 4:12 je na poslednom mieste tabuľky. Obranca Diakov si v nedeľu pripísal tri asistencie. Jednu aj v piatok, takže bol pri každom góle jeho tímu.

Pred začiatkom historicky prvého extraligového zápasu na humenskom ľade si domáci pripomenuli úspech z minulej sezóny vyvesením slávnostných zástav za víťazstvo v JOJ Šport Slovenskom pohári a zisk titulu v druhej najvyššej hokejovej súťaži.

HK Nitra - HC Mikron Nové Zámky 2:6

Nitra sa dostala do vedenia, pretože svoj prvý gól v najvyššej súťaži strelil mladý útočník Pobežal. Potom však začala fungovať ofenzíva Nových Zámkov, ktorá naklonila misky váh na stranu hostí. Americký útočník Troy Loggins strelil dva góly, pridal aj asistenciu. Rovnako dvakrát sa presadil Michnáč. Novozámčania zvíťazili pod Zoborom už štvrtýkrát za sebou.

HKM Zvolen - Dukla Ingema Michalovce 4:1

Michalovce síce v prvom kole strelili osem gólov do siete Slovana, lenže v ďalšom stretnutí tento výsledok nepotvrdili. V druhej tretine sa postupne presadili Hain, Zuzin, Bondra a Rymsha, ktorý zaznamenal prvý gól za nový tím. Razom bolo o víťazovi jasné. Pearson tretí zásahom v aktuálnom ročníku už len pokazil čisté konto Kupskeho.

Dukla Trenčín - HK Poprad 4:0

Hokejisti Trenčína zvíťazili a do novej sezóny vstúpili dvoma triumfami. Domáci brankár LaCouvee neinkasoval ani jeden gól a udržal prvé čisté konto v tejto sezóne Tipos Extraligy. Krídelník Charbonneau zaznamenal okrem gólu aj dve asistencie. Dukla je po dvoch kolách druhá o skóre za majstrovskými Košicami.

Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.
Aktuálna tabuľka Tipos Extraligy.Flashscore