Sukeľ sa vrátil po chorobe a prispel k výhre Litvínova: Ukazujeme charakter

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Sukeľ sa vrátil po chorobe a prispel k výhre Litvínova: Ukazujeme charakter

Sukeľ bol nebezpečný pred bránou súpera.
Sukeľ bol nebezpečný pred bránou súpera.Profimedia
Po jednozápasovej pauze spôsobenej chorobou sa do zostavy Litvínova vrátil kapitán Matúš Sukeľ (27) a v 6. kole Tipsport Extraligy pomohol tímu k víťazstvu 5:2 nad Mladou Boleslavou gólom a asistenciou.

Litvínov - Mladá Boleslav 5:2

Severočesi po úvodnej prehre v Pardubiciach 1:5 naštartovali víťaznú sériu, ktorú v piatok predĺžili na päť zápasov. "Ťažkú hlavu som si z toho nerobil. Vyhrávame, nezaťažoval som sa tým. Nie je dôležité, kto dáva góly. Je to otázka času, aby to mužstvo otočilo. Najdôležitejšie sú víťazstvá," uviedol Sukeľ.

Ten musel pre zdravotnú indispozíciu vynechať stredajší duel v Hradci Králové, ktorý Verva vyhrala 3:2 po nájazdoch. "Dva dni som nebol ani na ľade. V piatok som sa však cítil dobre, chcel som hrať. Bol to ťažký zápas, som rád, že som ho zvládol," pochvaľoval si.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Bol na seba nahnevaný

V 35. minúte za stavu 2:1 trafil Sukeľ ľavú tyčku a mal ďalšiu šancu. Namiesto zvýšenia skóre však na druhej strane prišlo vyrovnanie na 2:2. Kapitána Severočechov v tej chvíli trochu trápilo, že dovtedy neprelomil svoju streleckú smolu. 

"Tá šanca bola za stavu 2:1. Nevyužil som ju, mohlo to byť 3:1. O niekoľko minút sme dostali gól na 2:2. Bolo to nepríjemné, bol som na seba nahnevaný, ale chvalabohu to dopadlo tak, ako to dopadlo. Nemusí ma to mrzieť a berieme tri body," konštatoval. Litvínov viedol v 11. minúte už 2:0, ale ďalší priebeh potom dlho patril súperovi.

"Museli niečo urobiť, začali nás agresívne napádať. My sme nepremenili nejaké šance, oni vyrovnali na 2:2. Niečo sme si povedali, ale ani do tretej tretiny sme nevstúpili úplne dobre. Som rád, že sme v závere ukázali silu mužstva a dali sme tretí gól," pokračoval Sukeľ, ktorý sa však chce do budúcna vyhnúť strate náskoku. 

"Už sa nám stalo v Hradci za stavu 2:0, že proti nám v druhej tretine vyrovnali na 2:2. To isté sa stalo aj teraz."

Úspešné špeciálne formácie

Litvínov v šiestich stretnutiach využil osem presiloviek a s 27,59-percentnou úspešnosťou je v lige štvrtý. V oslabeniach inkasoval iba dvakrát, vďaka čomu v súťaži dominuje s 93,55 percentami.

"Tréneri si na tom dávajú záležať, veľa sa venujeme oslabeniam a presilovkám. Vďakabohu nám to pomáha vyhrávať. Vieme, že je to dôležité a rozhoduje to. Verím, že v tom budeme pokračovať," pochvaľoval si Sukeľ.

Odchovanec Liptovského Mikuláša má za sebou úplne iný štart ako v minulej sezóne, keď mužstvo začalo piatimi prehrami a po šiestich dueloch malo na konte len päť bodov. Teraz má na konte 14 bodov a v tabuľke je tretie. 

"Je to super. Minulý rok bol začiatok náročný. Vôbec sa nám nedarilo, teraz je to naopak. Každé víťazstvo dodáva sebavedomie jednotlivcovi aj tímu. V každom zápase ukazujeme výborný charakter. Robíme všetko pre to, aby sme to udržali. Je to o každodennej práci. Dnes sa môžeme radovať, zajtra sa vrátime k tréningu a budeme pracovať ďalej," dodal Sukeľ.