TOP 10 hráčskych strát pred novou sezónou Tipos Extraligy

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

TOP 10 hráčskych strát pred novou sezónou Tipos Extraligy

Harris sa rozhodol prijať ponuku z Česka.
Harris sa rozhodol prijať ponuku z Česka.TASR
Už v piatok štartuje nová sezóna v hokejovej Tipos Extralige, ktorá znova sľubuje zaujímavé súboje. Pred začiatkom sa Flashscore Správy pozreli na desať najlepších hráčov, ktorí počas leta slovenskú najvyššiu súťaž opustili.

Brant Harris

Produktívny kanadský útočník po troch rokoch opúšťa Slovan a dohodol sa na kontrakte s Českými Budejovicami. Počas celkovo 163 zápasov nazbieral skvelých 179 bodov, čo je priemer cez 1,1 na duel.

Vyhral jeden majstrovský titul a vynikal tiež na vhadzovaniach, ktorých počas predošlého ročníka vyhral najviac, až 444. Rovnako bol využívaný v oslabeniach. Pre bratislavský tím je to zásadný odchod.

Robby Jackson

Stále iba 25-ročný center odohral za dva roky v Nových Zámkoch 104 stretnutí, prčom v nich strelil 54 gólov a pridal 45 asistencií. Spoločne s ďalšími legionármi vytvorili v drese "býkov" veľmi kvalitnú a nebezpečnú ofenzívu.

Kývol však na finančne zaujímavejšiu ponuku druholigového švajčiarskeho klubu HC La Chaux-de-Fonds. Tento tím pritom nelovil v slovenskej extralige prvýkrát. Napríklad v roku 2018 tam zo Zvolena zamieril najproduktívnejší hráč ročníka 2017/18 i najlepší strelec Tim Coffman.

Michael Huntebrinker

Keď sme pri tíme HC La Chaux-de-Fonds, tak práve odtiaľ pred štartom sezóny 2022/23 prišiel do Zvolena útočník Huntebrinker. Počas základnej časti získal v 50 dueloch rovnaký počet bodov (13+37) a v play-off pridal ďalších sedem.

Americká opora "bryndziarov" najskôr predĺžila zmluvu pod Pustým hradom, lenže náslene dostal zaujímavú pracovnú ponuku a rozhodol sa ukončiť kariéru.

Branden Troock

Kanadský krídelník mal v Banskej Bystrici síce trochu slabší rozbeh, potreboval si zvyknúť na európsky hokej, keďže išlo o jeho prvý angažmán mimo Severnej Ameriky, ale nakoniec skončil so 43 bodmi v 44 zápasoch základnej časti.

Zaknihoval 29 gólov a bol tretím najlepším strelcom súťaže. Do play-off naskočil gólom hneď na úvod, avšak utrpel otras mozgu a ročník sa preňho skončil. Troock sa rozhodol prijať ponuku druholigového švédskeho klubu AIK Štokholm.

Zach Osburn

Cestu Michaloviec až do siedmeho zápasu semifinále play-off režíroval od modrej čiary Osburn, ktorý sa stal najproduktívnejším hráčom tímu napriek tomu, že je obranca.

"Stačilo" mu na to 31 kanadských bodov za štrnásť gólov a sedemnásť asistencií. V play-off ich síce zaznamenal len päť, no bol oporou aj v defenzíve. Svojím umením chce tešiť fanúšikov Mladej Boleslavi.

Matt MacKenzie

Kanadský bek sa stal v minulej sezóne najproduktívnejším obrancom Tipos Extraligy, k čomu mu stačilo 37 bodov, pričom rok predtým získal ešte o dva body viac a ďalších osem pridal v úspešnom play-off, po ktorom sa Slovan tešil z majstrovského titulu. Po dvoch rokoch odchádza bývalý hráč WHL, ECHL či AHL do rakúskeho Linzu.

Jordon Southorn

Druhý najproduktívnejší obranca sezóny získal 35 bodov a päť ich pridal na ceste Košíc k titulu v play-off. Pre Kanaďana to bol už druhý slovenský titul, prvý vyhral v drese Banskej Bystrice.

Tam zažil aj 51-bodový ročník, je tak celkovo najproduktívnejším legionárom medzi obrancami (mimo Čechov), vyprodukoval 134 bodov. V histórii najvyššej slovenskej súťaže boli v jednej sezóne produktívnejší iba Maione a Ackered. Southorn si zahrá nemeckú DEL za Augsburg.

Viliam Čacho

Napriek tomu, že má iba 24 rokov, bol Čacho kapitánom počas posledných dvoch sezón. Najskôr v Prešove a naposledy ako člen materského Trenčína, v ktorom zažil životný 34-bodový ročník.

Vďaka svojim výkonom sa dostal aj na majstrovstvá sveta do Rigy. Jeho výkony neunikli pozornosti zástupcov českej Extraligy. Rozšíri enklávu Slovákov v majstrovskom Třinci.

Marcel Haščák

Skúsený krídelník sa po začiatku prípravy na ľade dohodol so Slovanom na predčasnom ukončení kontraktu. V nadväznosti na to zamieril do francúzskeho Rouenu, s ktorým sa pokúsi získať ďalší titul.

Pridanou hodnotou je účasť v Lige majtrov, kde sa Haščák raz presadil. Počas predošlého ročníka odohral 41 stretnutí a získal 43 bodov (22+21). V play-off však skóroval len raz. Tridsaťšesťročný hokejista a dvojnásobný majster Slovenska bude minimálne pre svoje meno stratou Extraligy.

Kale Kerbashian

Kanadský útočník možno nebol hráčom, ktorému sa venovala väčšia mediálna pozornosť, ale fakty hovoria za seba. Stal sa ôsmym najproduktívnejším hráčom súťaže (20+24), pričom mal priemer takmer bod na zápas, v play-off v 14 dueloch získal presne 14 bodov (4+10).

Nastupoval v presilovkách i v oslabeniach. Pre Spišskú Novú Ves bol Kerbashian nesmierne platným členom mužstva. Napriek tomu v ňom nepokračuje a nové si stále nenašiel, takže ostáva voľným hráčom.