Třinec na Marcinka pri jeho návrate nezabudol. Strelil gól, no prehre nezabránil

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Třinec na Marcinka pri jeho návrate nezabudol. Strelil gól, no prehre nezabránil

Na Marcinka fanúšikovia v Třinci nezabudli. Pozdravil ich gólom, no po stretnutí bol na smutnej strane.
Na Marcinka fanúšikovia v Třinci nezabudli. Pozdravil ich gólom, no po stretnutí bol na smutnej strane.Profimedia
Skúsený útočník Tomáš Marcinko (35) získal s Třincom na jar titul, štvrtý počas šiestich rokov. Po sezóne však odišiel do Komety Brno a svojmu bývalému klubu sa za vrelé prijatie "odvďačil" gólom pri svojom prvom extraligovom návrate pod Javorovým. Jeho gól sedem sekúnd pred koncom iba zmiernil prehru na 1:2.

Gól? Slabá náplasť na prehru

"Keď sa vrátite na miesto, kde ste pôsobili, je to vždy výnimočné. Snažil som sa však sústrediť na to, aby som bol úspešný," povedal Marcinko v rozhovore s novinármi. "Nie som taký chladný, aby som si nevšímal, kde som. Poznám tu asi 90 percent chalanov, vedenie, ľudí zo štadióna, zamestnancov... Vnímam to, cítim, ale v prvom rade som prišiel vyhrať. To sa nám nepodarilo. Je to zvláštny pocit," opísal.

Třinec - Kometa Brno 2:1

Sám Marcinko bol veľmi aktívny a v čase 59:53 pripravil brankára Mareka Mazanca, ktorý v zápase kryl 40 striel, o prvé čisté konto v sezóne. "Mazi chytal výborne, potvrdil, že je dobrý brankár. Asi je trochu nešťastný, aj keď vyhral. Pre mňa je to slabá náplasť. S gólom alebo bez neho odchádzame bez bodu," pokračoval.

Ľutoval, že úspešný zásah Juhomoravanov neprišiel skôr. Kometa vyslala na Mazanca v úvodnej tretine 21 striel, ale do kabín sa išlo bez gólov.

"Na začiatku sme mali presilové hry, ktoré sme mohli lepšie využiť. Trafili sme dvakrát tyčku, na druhej strane nám ukázali, ako sa strieľajú góly. Udržali sa u nás na puku, strieľali a mali tam hráčov. Možno práve to nám chýbalo," zamyslel sa slovenský hokejista.

Štatistika zápasu.
Štatistika zápasu.Flashscore

"Stále sme sa snažili niečo urobiť s výsledkom, ale Třinec hrá tak, že vás potrestá za každú chybu. V tom je ich kvalita a sila. Musíme sa to naučiť," dodal.

Dojatý z cerémonie

Oba góly domácich strelil Martin Růžička, s ktorým Marcinko hrával v Třinci v elitnom útoku. "Růža potvrdzuje, aký je hráč. Je to hrajúca legenda klubu a ligy. My ostatní máme príklad, ktorý môžeme nasledovať," vyriekol skúsený hokejista o bývalom spoluhráčovi.

Klub mu pred zápasom pripravil slávnostný ceremoniál a na multimediálnej kocke premietol zostrih emotívnych momentov z jeho pôsobenia v Třinci. Dostal aj darčeky - hodinky či prsteň.

"Takéto veci sa nestávajú často, nemôžete byť na to pripravení. Musím to nejako spracovať," priblížil pocity. Meno Slováka vyvolávali fanúšikovia aj po skončení. 

"Veľmi si to vážim. Neviem teraz nájsť správne slová, ale som veľmi vďačný všetkým, ktorí skandovali moje meno, vedeniu a tak ďalej," uzavrel Tomáš Marcinko.