Třinec prežil kritické chvíle. S početnou slovenskou enklávou zabojuje o štvrtý titul

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Třinec prežil kritické chvíle. S početnou slovenskou enklávou zabojuje o štvrtý titul

Pred pardubickou bránou v súboji Tomáš Marcinko.
Pred pardubickou bránou v súboji Tomáš Marcinko.Profimedia
Nevídanú drámu ponúkol siedmy semifinálový zápas českej hokejovej extraligy. Třinec v ňom uspel v Pardubiciach 2:1 a postúpil do boja o titul už piatykrát za sebou. Oceliari pritom môžu získať štvrtý titul v sérii. Po zápase sa najviac hovorilo o kľúčovom momente duelu, ktorý prišiel dve sekundy pred jeho koncom.

Pardubice v hre bez brankára tlačili hostí, snažili sa o vyrovnanie. Na ľade bol aj slovenský obranca Peter Čerešnák, ktorý strelil jediný gól svojho tímu. V závere duelu mal veľkú šancu vyrovnať, ale puk, ktorý sa k nemu odrazil od žŕdky, zastavil vzápätí třinecký obranca Doudera. V závere prišla dramatická situácia. Brankár Ondřej Kacetl úmyselne posunul bránku a arbitri nariadili trestné strieľanie.

Pardubický útočník Tomáš Hyka ho dve sekundy pred koncom nepremenil, Kacetl zastavil jeho strelu ľavým betónom. "Veľmi ťažký moment, ale Káca ukázal srdce. Zaslúžil si nájazd chytiť. Podržal nás v ten najdôležitejší moment," uviedol pre klubový web slovenský obranca Martin Marinčin.

Tridsaťjedenročný bek patrí medzi najvyťažovanejších hráčov Třinca. O titul zabojuje s ďalšími krajanmi Tomášom Marcinkom, Markom Daňom, Samuelom Bučekom, Milošom Romanom, Patrikom Hrehorčákom, Liborom Hudáčkom a Vladimírom Draveckým.

Prehľad siedmeho duelu Pardubice - Třinec 1:2

Víťazný gól duelu zaznamenal obranca Karlis Čukste, no v závere zápasu bol spolu so svojimi spoluhráčmi pod veľkým tlakom. "Hráč čas toľko nevníma, pozerá sa len na ľad. Je v takom móde, že sa to snaží iba ubrániť. Mali veľký tlak, ale dalo sa to čakať. Veď majú veľmi dobré a skúsené mužstvo," dodal Marinčin. Finálového súpera spoznajú Oceliari v sobotu, keď je na programe rozhodujúci siedmy zápas semifinálovej série medzi Vítkovicami a Hradcom Králové.

Štatistika siedmeho súboja.
Štatistika siedmeho súboja.Flashscore