Udalosti Tipos Extraligy: Prví budú poslední a poslední budú prví

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Udalosti Tipos Extraligy: Prví budú poslední a poslední budú prví
Spišská Nová Ves má plný počet dvanástich bodov.
Spišská Nová Ves má plný počet dvanástich bodov.HK Spišská Nová Ves
Spišská Nová Ves je stopercentná aj po štvrtom kole, v Slovane to poriadne vrie. Viacero tímov začína ukazovať, že napriek zlému vstupu do sezóny sa všetko môže otočiť. Flashscore Správy prinášajú tradičné udalosti tentoraz 4. kola hokejovej Tipos Extraligy.

Prví budú poslední a poslední budú prví

Michalovce začali fantasticky, vyhrali na ľade Slovana, ktorému strelili osem gólov. Bolo to doslova len pár hodín po tom, ako do tímu pribudol hviezdny Daugavinš. Fanúšikovia boli v eufórii, odborná verejnosť sa rozplývala nad silou tímu, ale potom nasledovali tri prehry. Dukla je razom až deviata a počas ďalších troch stretnutí strelila len šesť gólov, nastolenú latku podlieza. Daugavinš v žiadnom z nich nebodoval.

Košický tréner Dan Ceman sa obával vstupu do Tipos Extraligy, keďže je to rozdiel oproti duelom v Lige majstrov, ale úvodné dva zápasy s Humenným aj Banskou Bystricou dokázali Košice s prehľadom vyhrať. Razom však inkasovali sedem gólov v Poprade a strelecky naprázdno vyšli na ľade Nových Zámkov.

Podobný prípad je Dukla Trenčín. Tá zdolala "baranov" v jedenásťgólovej prestrelke a nulu udržala s vysoko hodnoteným Popradom. V ďalších dvoch stretnutiach inkasovala trinásť gólov a len tri strelila. Najskôr sedem na ľade Nových Zámkov a potom šesť od Liptovského Mikuláša. Práve "býci" pripomínajú predošlý ročník.

Vtedy takisto zbierali body a rovnako patria do tejto skupiny, nakoľko najskôr podľahli Spišskej Novej Vsi, no potom postupne zdolali Nitru, Trenčín a Košice. Partiu dopĺňajú Banská Bystrica a Zvolen. Druhý menovaný ako jeden z dvojice tímov bodoval v každom zápase. Na úvod prehral na Liptove, potom jeho kvalitu pocítili Michalovce, Slovan a Humenné. Spoločne so Zámkami majú "bryndziari" so sedemnástimi gólmi najlepšiu ofenzívu v súťaži.

Banskobystričanom pomohlo aj domáce prostredie. V ňom síce nestačili na Trenčín a potom hladko podľahli Košiciam, ale s podporou fanúšikov zdolali Humenné a Poprad. Ten má momentálne rovnako šesť bodov ako tím spod Urpína. Zároveň musíme zdôrazniť, že ide o zhodnotenie aktuálnej situácie. Základná časť sa iba začala a do jej konca sa ešte udeje množstvo vecí, ktoré ovplyvnia celý priebeh a konečné postavenie v tabuľke.

Výsledky 4. kola Tipos Extraligy.
Výsledky 4. kola Tipos Extraligy.Flashscore

Neporazená Spišská Nová Ves

Po piatku sme chválili Liptovský Mikuláš a pokojne by sa to dalo robiť aj znova, ale prejdime na lídra tabuľky. Spišská Nová Ves je aj po štvrtom kole stopercentná a dokazuje, že cesta klubu je veľmi dobre nastavená. Historické semifinále z minulej sezóny nebolo dielom náhody - rovnako ako súčasných dvanásť bodov. Na východe sa trafili do čierneho príchodom nových legionárov. 

Skúsený Kanaďan Olivier Archambault nazbieral osem bodov (3+5), Todd Burgess strelil po jednom góle v každom stretnutí. Nellis dokazuje, čo o ňom na Spiši vedeli už v predošlom ročníku a Merežko začína byť okrem poctivej defenzívy aj produktívnym obrancom. "Rysy" inkasovali iba šesť presných zásahov a majú najlepšiu defenzívu. Až v troch dueloch pustili do siete jediný puk. Zatiaľ všetko vychádza podľa najtajnejších prianí.

Pretiekol už pohár trpezlivosti?

Fanúšikovia zúria, legionári sa trápia a trénerom sa kýve stolička. Takto v skratke vyzerá súčasná situácia v Slovane, ktorý napriek tomu, že strelil osem gólov do siete Humenného, prehral tri zápasy a v nich inkasoval až 21 zásahov. Desiate miesto je priam katastrofálne, horšiu defenzívu má len nováčik. Rozdiely sú veľké, pretože "belasí" dva razy prehrali o štyri a raz o tri góly.

Špekulácie už hovoria o tom, že z tímu by mohli odísť niektorí hráči, ktorí zatiaľ nedokázali naplniť ciele, s akými prichádzali, ale najmä tréner Ján Pardavý. Jeho mužstvo pôsobí na ľade často bezradne, defenzíva je nesmierne priepustná. O'Brien a Pecararo síce zaznamenali po päť kanadských bodov, obaja majú zhodne 2+3, Brown len o jeden menej (2+2), ale pravé líderstvo a predovšetkým tímovosť od mnohých chýbajú.

Najbližšie 5. kolo Tipos Extraligy sa odohrá v piatok.
Najbližšie 5. kolo Tipos Extraligy sa odohrá v piatok.Flashscore

Hráč kola: Mitch Miller

Do Liptovského Mikuláša sa predsa len dostaneme. Už po piatkových stretutiach sme vyzdvihli viacerých hráčov na čele s Mitchom Millerom. Ten je hráčom kola podľa Flashscore druhý raz po sebe. Americký obranca pri víťazstve v Trenčíne zaznamenal gól a dve asistencie, čím nadviazal na päťbodový duel proti Nitre. Dokopy zaznamenal už deväť kanadských bodov, čo ho radí na prvé miesto produktivity celej Tipos Extraligy. Až za ním sú osembodoví Roy a Archambault. 

Mladý bek hrá s obrovským prehľadom, dominuje pohybovo aj po technickej stránke. Rekord najvyššej súťaže v počte nazbieraných bodov obrancom počas jednej sezóny je 57. Mathew Maione na to potreboval 55 zápasov. Miller ich dostane maximálne 50, keďže toľko má tohtosezónna základná časť. Súčasný priemer tohto hokejistu je 2,25. Ide síce o malú vzorku, avšak dá sa na to pozerať aj z opačnej strany. Bude sa iba zlepšovať...

Tabuľka Tipos Extraligy po kompletnom 4. kole.
Tabuľka Tipos Extraligy po kompletnom 4. kole.Flashscore