V utorok mu víťaznú radosť zobrali, Paulovič si všetko vynahradil v stredu aj s mečbalom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

V utorok mu víťaznú radosť zobrali, Paulovič si všetko vynahradil v stredu aj s mečbalom

Paulovičov prvý gól v play-off bol hneď aj víťazný.
Paulovičov prvý gól v play-off bol hneď aj víťazný.Profimedia
Slovenský útočník Matej Paulovič (29) v utorok v Hradci Králové v treťom zápase štvrťfinále play-off síce prekonal Lukáša Paříka (23), ale až v stredu sa dočkal víťazného zásahu a výhrou 1:0 posunul Pardubice o krok bližšie do semifinále.

Mountfield HK - Pardubice 0:1

Jeho gól z 57. minúty predchádzajúceho zápasu po trénerskej výzve Mountfieldu neplatil pre zákrok Tomáša Zohornu na domáceho brankára a Dynamo prehralo 1:2 po nájazdoch. V stredu sa Paulovič mohol naozaj tešiť zo svojho prvého gólu v tohtoročnom play-off, keď v čase 25:01 skóroval z pravého kruhu.

Slovák si prevzal puk od Adama Musila a prestrelil Paříka. "Áda to ťahal do stredu a ušlo mu to. Stál som tam, vystrelil som a puk zapadol do bránky. Sú to také góly, ktoré treba posielať na bránku. Možno sa to odrazí alebo takto padne do siete. Vyšlo to," prezradil Paulovič novinárom.

Tentoraz bol zásah 29-ročného hokejistu regulárny a Dynamo si už víťazstvo nenechalo ujsť. "Určite ma potešilo, že gól platil a že sme to zvládli," pokračoval. Hradec Králové mal šance a hneď po góle sa snažil odpovedať veľkým náporom, ale brankár Roman Will si vďaka 24 úspešným zákrokom udržal čisté konto.

"Urobili sme niekoľko chýb, to sa stáva. Sme radi, že sme z toho nedostali gól, ale taký je šport," zdôraznil Paulovič s tým, že je zbytočné komentovať Willov výkon. "Sami ste to videli, nie je k tomu čo povedať. V šatni sme ho pochválili a ideme ďalej."

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

Tréner Pardubíc Marek Zadina ocenil obetavosť a množstvo blokov, ktoré doviedli jeho tím k víťazstvu. "Ťaháme za jeden povraz. Myslím si, že máme dostatočne dobré mužstvo, ktoré bez ohľadu na to, či je na ľade prvá alebo štvrtá päťka, každý vie, čo chceme a ideme si za tým. Stačí, aby sme dali o jeden gól viac ako oni," doplnil.

Aj štvrtý zápas série medzi suverénnym víťazom základnej časti Pardubicami a ôsmym Hradcom Králové sa tak skončil rozdielom jedného gólu. Favorit vedie v sérii 3:1 na zápasy, Paulovič a spol. majú k dispozícii dva mečbaly.

"Vedeli sme, že to bude ťažká séria. Je to derby a robíme všetko pre to, aby sme uspeli. Niečo si pozrieme na videu a verím, že nás diváci poženú a zvládneme to. Chceme to ukončiť," dodal Paulovič pred sobotňajším piatym zápasom.