Veľký trejd medzi Pardubicami a Třincom. Dynamo získalo Pánika

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Veľký trejd medzi Pardubicami a Třincom. Dynamo získalo Pánika

Richard Pánik sa stal novou posilou Pardubíc.
Richard Pánik sa stal novou posilou Pardubíc.Profimedia
Na východe Čiech bolo v posledných dňoch veľmi rušno. Po tom, čo sa pardubický klub rozhodol vymeniť trénera, došlo aj k hráčskej obmene. Vedenie Dynama sa dohodlo s Třincom, že Davida Ciencialu (28), ktorý už u úradujúcich majstrov pôsobil, nahradí skúsený Richard Pánik (32).

Cienciala, ktorý naposledy hral za Třinec v sezóne 2018/19, pôsobil takmer tri sezóny v Pardubiciach, kde odohral 136 zápasov základnej časti Tipsport extraligy, v ktorých zaznamenal 87 bodov za 29 gólov a 58 asistencií.

Ako protihodnota do Pardubíc mieri útočník Richard Pánik, ktorý v tejto sezóne odohral 36 ligových stretnutí a pripísal si 24 bodov (14+10). Slovenský reprezentant má za sebou aj desať sezón v NHL, kde odohral 521 zápasov a získal 195 bodov (88+107).

"Richardovi sa po sezóne končí zmluva a Pardubice o neho prejavili záujem. Týmto mu ďakujeme za odvedené služby," uviedol športový manažér třineckého klubu Jan Peterek. Pánik prišiel do Třinca, v ktorom hokejovo vyrastal, pred sezónou 2023/2024 po ročníku v Lausanne.