Zákrok na Marinčina ostane nepotrestaný. Komisia tvrdí, že Sedlák sa nedopustil priestupku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Zákrok na Marinčina ostane nepotrestaný. Komisia tvrdí, že Sedlák sa nedopustil priestupku
Lukáš Sedlák v závere prvej tretiny atakoval Martina Marinčina.
Lukáš Sedlák v závere prvej tretiny atakoval Martina Marinčina.Profimedia
Kapitán Pardubíc Lukáš Sedlák (31) nebude dodatočne potrestaný za zákrok na obrancu Martina Marinčina (32) z druhého finále českej extraligy. Predseda disciplinárnej komisie Viktor Ujčík (51) nezastavil činnosť ani jeho spoluhráčovi Zohornovi (36) a Nedomlelovi (30) s Voženílkom (28) z kádra oceliarov, ktorých zákrokmi sa tiež zaoberal.

Sedlák v závere prvej tretiny atakoval Marinčina. Slovenský obranca spadol na ľad a po niekoľkých minútach odišiel na striedačku len s pomocou lekára. Potom zamieril do nemocnice na vyšetrenie, ktoré ukázalo, že kľúčový obranca Třinca má zlomený dvanásty stavec a sezóna sa pre neho skončila.

Rozhodcovia Peter Stano a Robin Šír Sedláka nevylúčili a dodatočne ho nepotrestal ani Ujčík "Hráč sa svojím konaním nedopustil disciplinárneho priestupku," uviedol šéf komisie v rozhodnutí zverejnenom na stránke Asociácie profesionálnych klubov ľadového hokeja.

Ujčík riešil aj ďalšie štyri zákroky zo stredajšieho zápasu. Dva sa týkali Zohornu a po jednom Nedomlela s Voženílkom. Disciplinárna komisia nezverejnila, o ktoré presne ide. Žiadny z hráčov však nebol dodatočne potrestaný.

Marinčin prišiel aj o účasť na MS.
Marinčin prišiel aj o účasť na MS.Profimedia