Administratíva vybavená. Pánik sa predstaví už proti Česku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Administratíva vybavená. Pánik sa predstaví už proti Česku

Richard Pánik pomôže reprezentácii už v dvojzápase s Českom.
Richard Pánik pomôže reprezentácii už v dvojzápase s Českom.hockeyslovakia.sk
Po dvoch triumfoch vo Švajčiarsku (2:0, 3:2 pp) čaká slovenských hokejistov druhý dvojzápas v rámci záverečnej prípravy na MS v Rige. Vo štvrtok a v piatok ich v Ostrave - Porube preveria domáci Česi (oba duely o 17:10). Zverenci trénera Craiga Ramsayho (72) sa na derby tešia a kvalitnú previerku vítajú. Proti Česku nastúpia v útoku aj so skúseným Richardom Pánikom (32).

Líderský prístup

Krídelník sa vracia do národného tímu po štyroch rokoch. Naposledy si reprezentačný dres obliekol na domácom svetovom šampionáte 2019 v Bratislave a Košiciach. Pánik bol zmluvne viazaný kontraktom v NHL, zmluva mu ale vypršala a stal sa voľným hráčom.

Za New York Islanders nastúpil v minulom ročníku na štyri duely, zvyšok sezóny dohral v AHL. Aktuálny ročník 2022/2023 absolvoval na hosťovaní v švajčiarskom HC Lausanne.

Prehľad zápasu Česko - Slovensko

"Rišo potreboval prejsť procesom viazaným na jeho kontrakt v NHL. Už je všetko v poriadku. Je pripravený nastúpiť za národný tím, nevieme sa dočkať," uviedol pre hockeyslovakia.sk Peter Frühauf, asistent trénera a skaut národného tímu.

"Je to skúsený hráč, odohral veľa duelov v NHL. Budeme od neho očakávať líderský prístup. Vieme aj o jeho ďalších kvalitách. Je silný v súbojoch, v držaní puku, dokáže zásobovat prihrávkami svojich spoluhráčov. Dúfame, že reprezentácii pomôže aj gólmi."

V derby chce Slovensko uspieť 

Zo súčasného reprezentačného kádra pôsobilo v tejto sezóne v českej extralige deväť hráčov. Rivali sa dobre poznajú z predchádzajúcich vzájomných medzištátnych súbojov. "Je to derby a chceme uspieť aj Česku. Verím, že sa nám nejaké víťazstvo podarí priviezť. V juniorke som nejaké zápasy proti Čechom odohral, toto bude prvý ostrý," vyjadril sa útočník Dukly Trenčín Šimon Petráš.

Ostatné vzájomné vystúpenia
Ostatné vzájomné vystúpeniaFlashscore

Česi majú za sebou vydarený prípravný dvojzápas, keď v Kasseli a vo Frankfurte dvakrát jasne zdolali Nemecko (6:2, 5:1). Oproti týmto súbojom sa ich káder výrazne obmenil, posilnili ho brankár Šimon Hrubec a päť bronzových medailistov z vlaňajších MS - obranca Tomáš Kundrátek, Jan Ščotka, Michal Kempný a útočníci Vladimír Sobotka a Hynek Zohorna.

Čechom čerstvo prisľúbil účasť na MS aj krídelník Detroitu Dominik Kubalík, ten ale ešte nenastúpi v nadchádzajúcich prípravných dueloch v RT TORAX Arene.

Český tím sa z kempu v Plzni presunul v uplynulých dňoch cez celú republiku do Ostravy. Tréner ČR Kari Jalonen má momentálne k dispozícii troch brankárov, deväť obrancov a 15 útočníkov.

"Proti Slovákom očakávam o niečo náročnejšie zápasy ako minulý týždeň v Nemecku. Tam sme mali veľa cestovania, preto sme tímu dali dva dni voľna a teraz pred ďalšími duelmi majú iba dva tréningy," povedal Jalonen pre portál hokej.cz.

Káder SR pred prípravným dvojzápasom proti Česku:

Brankári: Samuel Hlavaj (HC Slovan Bratislava, 3 štarty v reprezentačnom A-tíme), Šimon Latkóczy (University of Nebraska/USA, 1), Matej Tomek (HC Litvínov/ČR, 8), Stanislav Škorvánek (Dukla Ingema Michalovce, 1)

Obrancovia: Michal Beňo (HC Slovan Bratislava, 7 štartov v reprezentačnom A-tíme/1 gól), Daniel Gachulinec (HC Slovan Bratislava, 30/0), František Gajdoš (HK Nitra, 2/0), Martin Gernát (HC Lausanne/Švaj., 64/8), Andrej Golian (HC Slovan Bratislava, 8/0), Michal Ivan (Bílí Tygři Liberec/ČR, 28/1), Adam Jánošík (BK Mladá Boleslav/ČR, 92/4)

Útočníci: Jozef Baláž (HK Nitra, 7/2), Peter Cehlárik (Leksand IF/Švéd., 42/17), Viliam Čacho (HK Dukla Trenčín, 9/5), Martin Faško-Rudáš (HC Bílí Tygři Liberec/ČR, 22/1), Adrián Holešinský (HC Plzeň/ČR, 22/6), Marek Hrivík (Leksand IF/Švéd., 32/6), Andrej Kudrna (HC Litvínov/ČR, 58/14), Róbert Lantoši (BK Mladá Boleslav/ČR, 47/7), Mário Lunter (BK Mladá Boleslav/ČR, 33/1), Richard Pánik (Lausanne HC/Švaj.), Šimon Petráš (HK Dukla Trenčín, 2/1), Matúš Sukeľ (HC Litvínov/ČR, 52/9), Samuel Takáč (HC Slovan Bratislava, 22/7), Alex Tamáši (HC'05 Banská Bystrica, 21/4)