MS v hokeji: Budúcnosť Ramsayho na lavičke Slovenska je nejasná

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Aká je budúcnosť Ramsayho na lavičke Slovenska? Grman verí, že ostane

Aktualizované
Ramsay je medzi hráčmi obľúbený.
Ramsay je medzi hráčmi obľúbený.Profimedia
Ani tretí štvrťfinálový pokus počas éry trénera Craiga Ramsayho (73) slovenským hokejistom na MS nevyšiel. Vo štvrtok ich na šampionáte 2024 v Prahe zastavili Kanaďania, keď zápas držali po celý čas pevne v rukách. Obranca Mário Grman (27) však verí, že Slovákov čakajú v najbližších rokoch medailové umiestnenia.

Kanada - Slovensko 6:3

Zverenci Craiga Ramsayho odohrali na turnaji osem duelov, v štyroch prehrali. Okrem pražského štvrťfinále nestačili v základnej B-skupine v Ostrave na Nemecko, Lotyšsko a Švédsko. "Ťažko sa mi teraz vracia k priebehu turnaja. Mali sme lepšie zápasy, aj horšie. Chceli sme viac, tím sme na to mali. Bohužiaľ, nevyšlo to," uviedol Grman pre TASR.

Dnes sme boli opäť žiaci, mrzelo Hudáčka. Hlavaj hovoril o nevyužitých šanciach

Z víťazstiev je najcennejšie to proti USA, Slováci zdolali zámorského favorita 5:4 po predĺžení. Americký tím nabitý hráčmi z NHL mal pred štartom MS vysoké ambície. "Toto je mentalita, ktorú sem priniesol tréner Ramsay. Ak budeme robiť veci ktoré máme, môžeme zdolať každého," dodal Grman.

Kanadský kormidelník vlani v júni predĺžil so Slovenským zväzom ľadového hokeja zmluvu, jeho budúcnosť je v tejto chvíli otázna. "Ja by som bol určite rád, keby zostal. Ja som tu, odkedy prišiel, on ma vlastne vytiahol. Mám ho rád a potešilo by ma, keby zostal. Ale to je už na ňom a na vedení," povedal obranca.

Zostrih zápasu Kanada - Slovensko.
Flashscore

Slováci sa naposledy predstavili vo vyraďovačke na MS v Helsinkách 2022, z bojov o medaily vypadli po prehre 2:4 s domácim výberom. Osem hráčov si účasť v play-off zopakovalo. Brankár Matej Tomek, obrancovia Michal Ivan, Šimon, Nemec, Peter Čerešňák a Grman a útočníci Pavol Regenda, Juraj Slafkovský, Tomáš Tatar. Grman dúfa, že v najbližších rokoch pribudnú do štatistík slovenského hokeja nielen účasti vo vyraďovacej časti: "Postupne sa začnú vyťahovať mladší. Verím, že náš čakajú už len lepšie časy a začneme zbierať medaily."

Grman pre TASR na záver prezradil, že v najbližších dňoch ho čaká riešenie budúcnosti. Naposledy pôsobil vo Vítkoviciach a objavili sa špekulácie, že by mal zostať v Čechách: "Nemám ešte nič podpísané," povedal.

"Možno nám v tom zápase chýbali aj skúsenosti, no bolo to hlavne o detailoch a riešení situácií," zhodnotil duel s Kanaďanmi Ramsay. "Nebol to taký zápas, aký sme očakávali. Na nášho brankára bol veľký tlak. Nevyužili sme naše šance skórovať. V druhej tretine som veril, že sme späť. Stále sme však nepremieňali veľa šancí. Mali sme tam niekoľko protiútokov, ktoré sme nezakončili strelou," hľadal príčiny prehry kouč Slovákov.

Kanadský tím, ktorý vstúpil do štvrťfinále po prvenstve v základne A-skupine, potvrdil rolu favorita. Na ceste za obhajobou zlata prestrieľal Slovákov 43:21. "Musíme si uvedomiť, že sú to skvelí hráči. Aby ste proti nim zvíťazili, musíte hrať naozaj jednoducho," skonštatoval Ramsay, ktorý pri otázke o spokojnosti v súvislosti so splnením základného cieľa, ktorým bolo štvrťfinále, poznamenal: "Nie, hlavný cieľ je vždy všetko vyhrať. Sme radi, že sme hrali vo štvrťfinále proti Kanade a mohli ukázať, čo dokážeme. Dúfali sme v lepší výsledok, no na hráčov som hrdý. Vynaložili veľa úsilia. Samozrejme, že po prehre sme sklamaní a niektorí aj nahnevaní."

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

V kľúčovom zápase šampionátu nemal k dispozícii útočníka Martina Pospíšila, ktorý bol v základnej skupine jeden z lídrov tímu, no v predošlom zápase so Švédskom sa zranil a turnaj sa pre neho predčasne skončil. "Bola to pre nás veľká strata, pretože hral naozaj dobre. Ale nevyhovárame sa," zdôraznil kormidelník, ktorému sa čoskoro skončí zmluva pri slovenskom tíme.

K svojej budúcnosti pri národnom tíme sa bezprostredne po štvrťfinále nechcel vyjadriť. "Nikdy nerobím závažné rozhodnutia, pokiaľ som v emóciách. Uvidíme," prezradil.