MS v hokeji: Prídu Bedard a Crosby do Česka?

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bedard by mal prísť na MS do Česka. V hre je aj Crosby, Kanada s brankárom zo St. Louis
Zahrajú si Bedard a Crosby v jednom tíme?
Zahrajú si Bedard a Crosby v jednom tíme?Profimedia
Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji sa nezadržateľne blížia a je veľmi pravdepodobné, že na šampionáte v Česku sa predstavia aj viaceré superhviezdy.

Zámorský komentátor Pierre LeBrun informoval, že Kanada by svoju ofenzívu mohla postaviť na dvoch generačných talentoch. Prvým je legendárny Sidney Crosby a druhým vychádzajúca hviezda Connor Bedard.

"Stále nič nie je oficiálne. Bedard bol v posledných rokoch stále v jednom kole. Dlho sa riešil draft, hral na viacerých juniorských šampionátoch, ale očakávam, že na MS nakoniec príde," prezradil LeBrun. Keďže Chicago do play-off určite nepostúpi, situácia je o niečo jednoduchšia.

Generálnym manažérom kanadského tímu sa nedávno stal bývalý skvelý útočník Rick Nash. Ten sa snaží zlanáriť aj ďalšieho mladíka a to Masona McTavisha z Anaheimu, pričom Ducks takisto už nejaký čas vedia, že vyraďovacia časť NHL sa ich týkať nebude.

Pre finálnu nomináciu Kanady na svetový šampionát bude rozhodujúce prvé kolo play-off a hlavne to, ktoré tímy vypadnú. Ak by jedným z mužstiev bol Pittsburgh, aj keď Penguins stále nemajú istotu postupu, v hre je takisto Crosby. Vidieť v jednom tíme Bedarda aj Crosbyho by bol sen nielen pre kanadských fanúšikov.

Legenda profiligy zatiaľ na majstrovstvách sveta hrala dvakrát a v roku 2015 s céčkom na hrudi doviedla javorové listy k zisku zlatých medailí, čím Crosby vstúpil do prestížneho Triple Gold Clubu, keďže už predtým dvíhal nad hlavu Stanley Cup a vyhral aj na olympiáde.

Jedným z brankárov vo výbere rekordných 28-násobných majstrov sveta bude Jordan Binnington zo St. Louis, pre ktorého pôjde o premiérovú účasť v seniorskom národnom tíme Kanady. Tú zatiaľ reprezentoval len raz - na juniorskom svetovom šampionáte.

Zaujímavé mená by mala obsahovať takisto súpiska USA. Podľa doterajších informácií zo zámoria budú súčasťou tímu obranca Seth Jones zo Chicaga, kapitán Ottawy Brady Tkachuk či anaheimský mladík Trevor Zegras. Tých doplní Luke Kunin.

Ohľadom zámorských tímov nateraz viac presnejších informácií nie je, ale určite bude zaujímavé sledovať, ako nakoniec budú vyzerať súpisky ako Kanady, tak USA. Pre hráčov je veľkým lákadlom aj ZOH 2026, na ktoré sa už postupne reprezentácie pripravujú, a preto sa chcú ukázať v najcennejšom drese.