Bedard na svetový šampionát nepôjde, Kanada ale berie Fantilliho

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bedard na svetový šampionát nepôjde, Kanada ale berie Fantilliho
Ako sa bude dariť Fantillimu na seniorskom svetovom šampionáte?
Ako sa bude dariť Fantillimu na seniorskom svetovom šampionáte?Profimedia
Hokejistov Kanady na seniorskom svetovom šampionáte v Rige a Tampere posilní aj mladý útočník Adam Fantilli (18).

Rodák z Toronta má byť dvojkou nachádzajúceho draftu NHL. Sezónu 2022/23 odohral za University of Michigan v poprednej zámorskej súťaži NCAA. So ziskom 65 bodov za 30 gólov a 35 asistencií počas 36 zápasov sa stal najproduktívnejším hráčom ligy. Získal viacero ďalších individuálnych ocenení.

Fantilli reprezentoval Kanadu takisto na posledných MSJ. Počas siedmich duelov strelil dva góly a na tri asistoval. Minulý rok si zahral na MS do 18 rokov a tešil sa, napríklad, z titulu v juniorskej súťaži USHL. Súčasťou tímu z Michiganu v NCAA bol aj jeho starší brat, obranca Luke.

Zároveň je isté, že na seniorský šampionát nepôjde Connor Bedard. O účasti očakávanej jednotky draftu sa dlho špekulovalo, ale toto spojenie fanúšikovia neuvidia. Pre mladého centra ročník skončil vypadnutím v prvom kole play-off WHL. 

Samotný Bedard zaznamenal počas siedmich duelov fantastických dvadsať kanadských bodov za desať gólov a rovnaký počet asistencií, čo činí priemer takmer tri body na zápas. Základnú časť WHL ukončil ako najproduktívnejší hráč so ziskom 143 bodov za 71 gólov a 72 asistencií, pričom mu na to stačilo iba 57 stretnutí. To činí priemer 2,51 bodu na jeden zápas.