Bude Ramsay pokračovať na lavičke Slovenska? Zoberiem si pár dní na oddych, vraví

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Bude Ramsay pokračovať na lavičke Slovenska? Zoberiem si pár dní na oddych, vraví
Kanaďan o svojej budúcnosti veľa neprezradil.
Kanaďan o svojej budúcnosti veľa neprezradil.TASR
Slovenskí hokejisti sa v stredu vrátili domov po 86. MS v Rige, kde obsadili 9. miesto. Kanadský tréner Craig Ramsay (72), ktorý má v zmluve ešte opciu na ďalší rok, zatiaľ nepotvrdil, či zostane na striedačke mužstva aj v ďalšej sezóne.

Po príchode na bratislavské letisko Ramsay povedal: "Zatiaľ sme o tom nekomunikovali, zoberiem si pár dní na oddych. Boli to dva ťažké mesiace a každý, či už realizačný tím alebo hráči, si potrebujú teraz oddýchnuť. Budem sa o tom s Mirom Šatanom rozprávať."

Zámorský kouč videl problém v nízkej efektivite a v množstve vylúčených hráčov: "V defenzíve sme hrali dobre, no potrebovali sme však streliť trochu viac gólov v kľúčových situáciách. Mali sme príliš veľa trestných minút, ale urobili sme aj dosť dobrých vecí. V tíme bolo mnoho nových hokejistov, na ktorých sa dobre pozeralo a podali dobrý výkon."

Slovenská hokejová reprezentácia pod vedením Ramsayho hrala na piatich šampionátoch. V rokoch 2018 a 2019 tesne skončila za postupom medzi najlepšiu osmičku. V predchádzajúcich dvoch ročníkoch to však vyšlo a chcela na to nadviazať aj v Rige. Postup jej však ušiel a je z toho opäť deviate miesto.

Výsledky Slovenska na MS 2023
Výsledky Slovenska na MS 2023Flashscore

Slováci odohrali sedem zápasov, pripísali si tri víťazstva a štyri prehry. V tabuľke skupiny B získali 11 bodov, čo stačilo len na nepostupové 5. miesto. Vekový priemer mužstva na tohtoročných MS bol 26 rokov. Na vrcholnom turnaji dostalo tento rok po prvý raz šancu osem hráčov. Ramsay bol spokojný s ich výkonom.

"Mali sme troch nováčikov na brankárskom poste a urobili pre nás veľmi dobrú prácu. Každý dal do toho 100 percent, aj keď sme vymenili niekoľko mien. Skúšali sme vyhrať každý zápas, no nevyšlo to. Hrali sme ako tím a ja som na hráčov hrdý," zhodnotil v krátkosti lodivod slovenského výberu.