MS v hokeji: Hudáček myslí so Slovenskom na medailu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Hudáček myslí na medailu. Za vstupenky pre známych som utratil päťtisíc eur, hovorí

Hudáček dáva gól do siete Kazachstanu.
Hudáček dáva gól do siete Kazachstanu.TASR
Třinecký útočník Libor Hudáček (33) je jedným zo základných stavebných kameňov slovenského výberu. V Ostrave má zatiaľ šesť bodov a po víťazstve nad Kazachmi, Poľskom a Amerikou mieri do vyraďovacej časti MS. Čaká ho ale ešte náročné pokračovanie, predovšetkým silní Švédi. Nielen o svojej aktuálnej forme a minulosti sa rozhovoril v exkluzívnom interview pre českú verziu Flashscore Správ.

Má skúsenosti so ZOH a aj s MS. Vo svojej kariére precestoval veľkú časť Európy a tento rok vyhral s Třincom druhýkrát extraligu. Formu z klubu si preniesol aj na majstrovstvá sveta, pričom v útoku s Tomášom Tatarom a Lukášom Cingeľom zatiaľ iba žiari.

Libor, ako zatiaľ hodnotíte tento turnaj?

"Máme to rozohrané dobre. Musíme sa ale ešte sústrediť na ďalšie dva zápasy, až potom si môžeme povedať, či sa tento turnaj podaril alebo nie."

Vlani ste nepostúpili zo základnej skupiny. Ste preto tento rok viac motivovaní prebojovať sa do play-off?

"Samozrejme, do play-off chceme postúpiť každý rok. Tentokrát je ale motivácia rozhodne väčšia, pretože chceme potešiť domácich fanúšikov."

Ako sa vám spolupracuje v útoku s Tatarom a Cingeľom?

"Všetci sme už skúsení hráči. Cingy už má tiež nejaký ten rok. Vďaka týmto skúsenostiam tak nejako tušíme, čo od seba môžeme očakávať. Zatiaľ to ide dobre, ale ešte sa budeme musieť psychicky pripraviť na ďalšie dva zápasy. Tím nás potrebuje a my podporíme formu, ktorú zatiaľ máme."

Na rozdiel napríklad od Tomáša Tatara ste v NHL nikdy nehrali. Mali ste na to príležitosť?

"Mal som nejaké ponuky do kempov, ktoré som ale odmietol a povedal som si, že urobím kariéru v Európe. To sa zatiaľ, trúfam si povedať, darí."

Zostávajúci program Slovenska v základnej skupine.
Zostávajúci program Slovenska v základnej skupine.Flashscore

V Európe máte skúsenosti z Ruska, Švédska, Švajčiarska a Česka. Na ktorú štáciu máte najlepšie spomienky?

"Každá lokalita má svoje plusy a mínusy. Podľa úspechov je najlepší Třinec. Potom rád spomínam na titul so Slovanom Bratislava alebo na play-off, keď bola v NHL výluka, to bola tiež vynikajúca sezóna."

V Třinci ste oslavovali druhý rok po sebe. Ako prebiehali oslavy?

"Z mojej strany boli pri prvom aj druhom titule veľmi krátke. Oslavoval som iba tú prvú noc. Potom som sa zbalil a išiel som sa pripravovať s našou reprezentáciou na MS. Oslavy som prenechal hráčom, ktorí nejdú do repre."

V play-off extraligy ste mali skvelú formu. Myslíte si, že vám to, že ste hrali až do konca apríla, pomohlo si túto formu udržať aj na MS, keďže už máte šesť bodov?

"Príde mi, že som nehral zle ani v základnej časti, bohužiaľ tam ale prišlo zranenie. Bol som dva mesiace mimo hry a potom som sa snažil formu získať späť. V play-off to vygradovalo a som rád, že to pokračuje aj tu. Budem robiť všetko pre to, aby mi forma vydržala čo najdlhšie."

Štatistiky Hudáčka proti Kazachstanu.
Štatistiky Hudáčka proti Kazachstanu.Flashscore

Vo svojej kariére už ste získali striebro na MS a bronz na ZOH. Vážite si nejaký úspech viac?

"Vôbec nerozlišujem, či je niečo viac alebo menej. Dočítal som sa, že som jediný hráč Slovenska, ktorý získal medailu zo ZOH aj z MS, takže to si nesmierne cením. Chceli by sme určite niekedy získať ďalšiu medailu, ale bude to veľmi náročné."

V Ostrave ste skoro doma. Jazdia vás sem podporiť kamaráti alebo rodina?

"Za lístky pre nich som dal už skoro päťtisíc eur. Aj mimo mojich známych sem príde veľa ľudí, ale aby som sa priznal, tak sa o to tak nezaujímam. Skoro nič nečítam a snažím sa sústrediť iba na šampionát a na hokej. Uvidíme, koľko lístkov budem musieť ešte kupovať."