MS v hokeji: 3. hrací deň, Pospíšilov premiérový gól, Lauridsen s najtvrdšou strelou

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

MS v hokeji ONLINE, 3. deň: Fiala posilní Švajčiarov. Tri body Karlssona, hetrik Hischiera

Aktualizované
Hischier spečatil hetrik rozhodujúcim zásahom 50 sekúnd pred koncom.
Hischier spečatil hetrik rozhodujúcim zásahom 50 sekúnd pred koncom.Profimedia
Jedno z najočakávanejších športových období sa začalo. Po deviatich rokoch sa svetový šampionát vrátil do Českej republiky. Slovenskí hokejisti tak majú na 87. majstrovstvách sveta k dispozícii prakticky domáce prostredie. A vy, samozrejme, vďaka Flashscore Správam tie najdôležitejšie informácie vždy po ruke. Sledujte náš neustále aktualizovaný online tracker, v ktorom nielen čítate, ale pozeráte zostrihy z jednotlivých duelov či predzápasových preview.

Program:

Slovensko - Kazachstan 6:2

Sumár slovenského vystúpenia.

Fínsko - Veľká Británia 8:0

Dánsko - Kanada 1:5

Lotyšsko - Francúzsko 3:2 pp

Rakúsko - Švajčiarsko 5:6

Švédsko - Poľsko 5:1

Sumár 3. hracieho dňa.

22:58 - O druhý hetrik na 87. majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave sa postaral Švajčiar Nico Hischier. Skompletizoval ho v presilovke 50 sekúnd pred koncom súboja proti Rakúsku. Zároveň tak rozhodol o troch bodoch pre svoju krajinu. 

22:45 - Švédi zdolali Poľsko 5:1 a po dvoch zápasoch majú na konte plný počet šiestich bodov a vedú skupinu B. K víťazstvu nad nováčikom medzi elitou prispel dvoma gólmi a asistenciou obranca Erik Karlsson.

22:30 - Na majstrovstvách sveta sa zúčastní nakoniec aj švajčiarsky útočník Kevin Fiala z Los Angeles. Dvadsaťsedemročný hráč mal pôvodne šampionát v Prahe vynechať pre narodenie dieťaťa, ale jeho manželka Jessica porodila skôr, ako sa očakávalo. Podľa denníka Blick sa Fiala pripojí k tímu trénera Patricka Fischera v pondelok, keď sa Švajčiari večer stretnú s Českom v treťom zápase A-skupiny.

21:35 - Rakúsku brankár David Kickert proti Švajčiarsku predviedol, že puk do bránky nepustí za žiadnu cenu. Aj keby ho mal chytiť do holej ruky.

19:10 - Kaspars Daugavinš, ktorý si oblieka dres Michaloviec v slovenskej Tipos Extralige, bol opäť klinický. Aj v druhom strete na MS v Prahe a Ostrave sa postaral v predĺží o víťazný zásah. Tentoraz do siete Francúzska. Správny kapitán.

18:25 - Libor Hudáček prekonal Šutova v nájazdoch aj pred rokom. Takmer mu brankár zmaril jeho úmysel, ale na bekhend bol prikrátky. 

17:40 - Aké sú obľúbené seriály či filmy českých hokejových reprezentantov? 

17:25 - Päť zo siedmich súbojov v základnej skupine, prípadne štvrťfinále a finále sa bude hrať na šampionáte v Prahe večer od 20:20. Tomu prispôsobujú Česi svoj denný program. "Teraz sme odohrali dva zápasy za dva dni, predsa človek končí veľmi neskoro a je veľmi neskoro. Chvíľu trvá, kým zaspí. Niekedy je to až okolo druhej, takže potom je spánok nesmierne dôležitý," povedal novinárom obranca Michal Kempný.

16:50 - Kanada vyslala premiérovo na 87. majstrovstvách sveta do akcie už aj svojho kapitána Johna Tavaresa.

15:17 - Zverenci Craiga Ramsayho sa proti Kazachstanu zapísali do streleckej listiny šesťkrát. Všetky góly si môžete vychutnať v našom videozostrihu.

Zostrih zápasu.
Flashscore

15:08 - Na fínskom vysokom triumfe sa výrazne podpísal 20-ročný Oliver Kapanen. Do bránky Veľkej Británie mieril presne trikrát. Zároveň to bolo prvé trojgólové vystúpenie na aktuálnych 87. majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave.

15:00 - Fínsko si napravilo chuť po prvej prehre po nájazdoch s Českom. Odniesla si to Veľká Británia ôsmimi gólmi. Suomi po postupnom rozbehu zlomili v druhej tretine piatimi gólmi odpor súpera a totálne ovládli dianie na ľade.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

14:50 - Slováci zdolali Kazachstan 6:2 a získali prvé body v druhom zápase skupiny B. Kazachovia nenadviazali na víťazstvo s Francúzskom. Slovenskí hokejisti sa ujali kľúčového vedenia v prvej tretine, keď skórovali trikrát. Martin Pospíšil strelil dva góly a Libor Hudáček si pripísal tri body za gól a dve asistencie.

Štatistika stretnutia.
Štatistika stretnutia.Flashscore

13:40 - Jeden z najlepších zákrokov doterajšieho šampionátu vytiahol brankár Veľkej Británie Ben Bowns, ktorý sa blysol proti Fínom. 

13:20 - Výbornú prvú tretinu má za sebou pri premiére na turnaji Faško-Rudáš. Informuje športový redaktor Denníka Šport Tomáš Prokop z dejiska šampionátu.

12:45 - Slovenskí hokejisti predvádzajú aj v presilovke úplne inú aktivitu než v otváracom dueli s Nemcami. 

12:00 - Skóre zápasu Slovenska s Kazachstanom otvoril svojím premiérovým zásahom v drese národného tímu Martin Pospíšil. Na konte má aj jednu asistenciu zo stretu proti Nemecku. 

11:52 - Skúsený dánsky obranca Markus Lauridsen, ktorý štartuje na svojom desiatom šampionáte, sa prezentoval v zápase proti Rakúsku doposiaľ najtvrdšou strelou turnaja. Puk letel rýchlosťou 156,82 km/h.

11:40 - Český brankár Petr Mrázek priznal, že keby ho Radim Rulík po treťom góle proti Nórsku stiahol zo zápasu, rešpektoval by to. "Sústredím sa na to, aby som tieto góly hodil za hlavu a koncentroval sa na hru. Striedanie nie je v mojej kompetencii. Nech by sa tréneri rozhodli akokoľvek, akceptoval by som to. Niekedy sa to stane, v hokeji je to normálne,“ povedal Mrázek, ktorý počas zápasu nechtiac zasiahol pukom aj kustóda nórskeho tímu.

10:00 - Naopak, českí hokejisti majú po výbornom vstupe do turnaja prvý deň voľna. S Nórskom sa síce trápili viac ako dve tretiny, ale pred nedeľou trónia na čele pražskej skupiny A.

09:45 - Večer bude na programe alpské derby medzi Rakúskom a Švajčiarom. Naši západní susedia prehrali v sobotu s Dánskom hladko 1:5, v nedeľu sa očakáva ešte jednoznačnejší priebeh proti Helvétom.

09:15 - Slovenskí hokejisti nemajú na Kazachstan najlepšie spomienky, na minuloročných MS v Rige prehrali 3:4 po samostatných nájazdoch a tento neúspech ich pripravil o možnosť zahrať si vo štvrťfinále. Tento rok majú čo doháňať, v Ostrave ich čaká prakticky domáce prostredie. Čítajte viac o posledných troch bitkách týchto dvoch krajín.

Preview Slovensko - Kazachstan.
Flashscore

09:00 - Po úvodnej prehre s Nemeckom majú Slováci v nedeľu dôležitú úlohu, proti Kazachstanu potrebujú získať plný počet bodov. Tréner Craig Ramsay pravdepodobne stiahne zo zostavy Třinca Mareka Daňa, ktorý sa na sobotňajšom tréningu neobjavil ani v jednom zo štyroch útokov.

08:30 - Nemeckí útočníci Yasin Ehliz a Leonhard Pföderl vedú produktivitu majstrovstiev sveta po druhom hracom dni s jedným gólom a tromi asistenciami. Najlepšími Slovákmi sú dvojbodoví Marek Hrivík (1+1) a Juraj Slafkovský (0+2).

08:00 - Najtrestanejším hráčom šampionátu je po dvoch dňoch Slovák Miloš Kelemen po 10-minútovom treste zo zápasu s Nemeckom, avšak najviac dvojminútových trestov má zatiaľ český bek Radko Gudas, ktorý má na konte osem trestných minút.