Piata prehra v príprave za sebou. Slovensko nestačilo na Rakúsko

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Piata prehra v príprave za sebou. Slovensko nestačilo na Rakúsko

Slovensko má cez víkend pred sebou posledný duel pred MS.
Slovensko má cez víkend pred sebou posledný duel pred MS.TASR
Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali vo štvrtkovom zápase v Rakúsku 3:6. Pre zverencov Craiga Ramsayho (72) to bola už piata prehra za sebou v príprave pred MS. S rovnakým súperom sa stretnú v generálke pred šampionátom v sobotu 6. mája v Trenčíne. Po víkendovom dueli oznámi realizačný tím záverečnú nomináciu na šampionát.

Rakúsko - SLOVENSKO 6:3 (3:3, 3:0, 0:0)

Už po 49 sekundách hrali Slováci presilovú hru, trvala len deväť sekúnd. Okuliar dostal puk medzi kruhy a bekhendovým blafákom prekonal Starkbauma. Rakúšania však odpovedali vzápätí, Huber po vhadzovaní prepálil Škorvánka. Potom prišli zaujímavé situácie na oboch stranách pri početných výhodách domácich. Najskôr sa v prvej presadil Heinrich a zvýšil na 2:1, no v oslabení neskôr vyrovnal Kudrna. Potom hralo Rakúsko ďalšiu presilovku, ale inkasovalo v nej z hokejky Kelemena. Haudum ju napokon využil presnou strelou spomedzi kruhov a uzavrel skóre prvej tretiny.

Strelci gólov
Strelci gólovFlashscore

V tej druhej sa hneď v úvode po súboji s domácim hráčom zranil Gernát a v zápase sa už neobjavil. O pár sekúnd na to domáci skórovali po štvrtý raz zásluhou Nissnera, Škorvánka po tomto góle nahradil Hlavaj. Ten inkasoval už po 46 sekundách, keď Rakúšanom vyšla pekná akcia so zakončujúcim Rossim. V polovici zápasu slovenskí hokejisti opäť pykali po faule Jedličku, Haudum svojím druhým gólom v zápase využil už tretiu presilovku Rakúska.

Aj tretia časť hry priniesla množstvo zaujímavých situácií pred oboma bránkami. Šance na gól mali obe mužstvá, najväčšie na strane Slovenska Cehlárik a Chromiak. Starkbaum s Hlavajom sa blysli niekoľkými vydarenými zákrokmi. Záver duelu ešte poznačili viaceré šarvátky.