MS v hokeji: Slováci pokorili tím USA, Fínov potiahli za výhrou dvojgóloví strelci

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci pokorili oponenta z USA, Fínov potiahli za triumfom dvojgóloví strelci. Česi doma padli

Aktualizované
Slovensko zvládlo duel s Američanmi.
Slovensko zvládlo duel s Američanmi.TASR
Hokejisti Fínska zvíťazili v pondelkovom zápase A-skupiny MS v Česku nad Nórskom. Suomi potvrdili v Prahe rolu favorita, kontrolovali hru počas celého stretnutia a v treťom zápase dosiahli druhý triumf. Z výhry sa tešili aj Slováci, ktorí zámorského oponenta z USA zdolali po predĺžení. Vo svojej dominancii pokračujú Švédi a prvú prehru na turnaji zaznamenalo domáce Česko.

A-skupina:

Nórsko – Fínsko 1:4 

Nóri nastúpili bez svojej najväčšej hviezdy Zuccarella. Ich severský súper začal od úvodu vo vysokom tempe. Fíni ešte prvú presilovku nevyužili, ale v druhej sa už presadil Kapanen. Postupne si šance vypracovalo aj Nórsko, no Säteri podržal svoj tím. V 18. minúte Suomi zvýšili na 2:0, keď strelu Kaskiho tečoval Hyry.

V závere prvej časti Kasastul nepríjemne narazil do mantinelu, na ľade zostalo veľa krvi a rozhodcovia sa rozhodli, že zvyšných 59 sekúnd sa dohrá po prestávke. Hyry v úvode druhej tretiny svojím druhým presným zásahom v stretnutí upravil na trojgólový rozdiel.

V polovici duelu urobil veľkú chybu brankár Arntzen a Kapanen to využil. Nóri skórovali v závere druhej časti, Johannesen vysunul Krogdahla, ktorý prekonal Säteriho. Fíni mohli ešte svoj náskok zveľadiť, ale Arntzen viackrát neinkasoval.

Štatistiky zápasu.
Štatistiky zápasu.Flashscore

Švajčiarsko - Česko 2:1 sn

V drese Švajčiarska nastúpil už aj Fiala, ktorý sa predstavil v prvej formácii. Od úvodu hrali tímy vo vysokom tempe, no bez výraznejších šancí. V 13. minúte fauloval kapitán Červenka a súper potvrdil kvalitu v presilových hrách. Práve Fiala ju už po 44 sekundách využil strelou nad rameno Dostála. Obe mužstvá sa pozorne strážili a diváci prevažne sledovali boj o stredné pásmo. V polovici duelu hrali presilovku aj domáci, ale Genoni podržal Švajčiarov.

Česi sa dočkali vyrovnania v 36. minúte, keď sa Stránský počas druhej početnej výhody tímu presadil strelou z prvej. V treťom dejstve Kurashev ani Andrighetto svoje šance nevyužili, na druhej strane zaváhanie Genoniho nepotrestal Flek. Duel dospel až do predĺženia, v hre troch na troch sa však nikto nepresadil.

Zostrih zápasu

Švajčiarsko - Česko.
Flashscore

Švajčiari mali k dispozícii aj 45 sekundovú presilovku, ale neboli v nej úspešní. V rozstrele v piatich nájazdových kolách premenili svoje pokusy Fiala a Kurashev, kým za domácich trafil presne len Stránský. Švajčiari uspeli aj v treťom zápase na turnaji, Česi si pripísali prvú prehru. 

B-skupina:

USA - Slovensko 4:5 pp

Reportáž z tretieho vystúpenia Slovákov na MS si môžete prečítať v samostatnom článku.

Zostrih zápasu USA - Slovensko.
Flashscore

Nemecko - Švédsko 1:6

Švédi mali výborný vstup do zápasu a aktivitou si vytvorili tlak, ktorý vyústil aj do zmeny skóre. V 3. minúte ich poslal do vedenia Karlsson, keď z druhej vlny zakončil protiútok. Petterson a Oloffson ešte v prvej časti prestrelili Grubauera, čím potvrdili streleckú prevahu 17:4.

Severania mali aj v druhej tretine hru pod kontrolou, naďalej sa snažili o ofenzívu a Nemcom veľa nedovolili. Presnými zásahmi Grundströma a Burakovského odskočili súperovi už na päťgólový rozdiel. Nemci v tretej tretine znížili, keď Pföderl zblízka využil nepozornosť švédskej defenzívy. Gólovú bodku za zápasom, v ktorom gólovo aj herne dominovali Švédi, dal v 52. minúte Lundeström.