Slováci spoznali svojho kapitána na MS. Načrtnutá je aj zostava na prvý duel s Nemcami

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci spoznali svojho kapitána na MS. Načrtnutá je aj zostava na prvý duel s Nemcami

Slováci už okúsili ostravský ľad.
Slováci už okúsili ostravský ľad.Profimedia
Slovenská hokejová reprezentácia sa už nachádza v dejisku majstrovstiev sveta 2024. Do Ostravy pricestoval národný tím 8. mája, o deň neskôr si už na prvom tréningu vyskúšal aj ľad ostravskej haly. Zverenci Craiga Ramsayho (73) spoznali svojho kapitána i jeho asistentov. Načrtnuté sú aj zostavy na otvárací duel s Nemeckom.

Lídrom Slovenska s "céčkom" na drese bude takisto ako v nedávnych prípravných zápasoch Tomáš Tatar. V úlohe asistentov ostávajú Marek Hrivík a Peter Čerešňák. Reprezentanti sa deň po príchode do Ostravy pomaličky zahrievali na súboj s Nemcami.

"Chalanov sme po dni voľna a presune potrebovali opäť dostať do tempa a systémových vecí. Prvý deň je vždy trochu chaotický. Riešili sme aj detaily, ktoré sme potrebovali vylepšiť, pracovali sme dobre," uviedol asistent trénera Peter Frühauf pre hockeyslovakia.sk.

Všeobecné očakávania sa niesli v duchu, že na šampionáte v Česku sa predstaví aj dvojica Miloš Kelemen a Martin Pospíšil. Aká je situácia ohľadom tohto dua? "Miloš tu s nami ešte nie je, dnes trénuje v Bratislave a uvidíme, ako sa potom bude cítiť. S Martinom je všetko v poriadku, absolvoval celý tréning a mal by nastúpiť," prezradil Frühauf.

Na úvod MS je pre slovenské mužstvo pripravená prekážka v podobe Nemecka, ktoré vyzvú 10. mája o 16:20 SEČ. "S Nemcami sa stretávame veľmi často. Poznáme ich, ale za tých pár rokov zmenili štýl, sú rýchlejší, agresivita im ostala a vo svojich radoch majú veľmi šikovných hráčov. Musíme sa na to zamerať a dôkladne si to rozobrať. Čaká nás ťažký súper," povedal asistent reprezentačného kouča.

Po chvíľach neistoty, ktoré spôsobilo mierne zranenie, sa na prvom ostravskom tréningu objavil aj spomínaný Pospíšil. "Cítil som sa super, som rád, že sa to zlepšilo a že som s chalanmi späť na ľade. Teším sa na zajtrajšok," vravel smerom k prvému vystúpeniu Slovákov na MS 2024. 

Pospíšil odohral v aktuálnej sezóne NHL 63 duelov.
Pospíšil odohral v aktuálnej sezóne NHL 63 duelov.TASR

"Ďakujem kondičnému trénerovi a fyzioterapeutovi, že ma dali dokopy. Posledné dni som trénoval individuálne, chlapci ma trochu podpichovali, že som sa ulial. Hala vyzerá super. Je to pre mňa niečo nové, na MS budem prvýkrát. Zatiaľ je všetko v poriadku," hovoril útočník Calgary Flames.

"Je to pre mňa niečo špeciálne. Ako malý chlapec som pozeral každé MS. Bol to môj sen obliecť si národný dres a reprezentovať Slovensko i môj rodný Zvolen. Veľmi sa na to teším," poznamenal k možnosti debutu na svetovom šampionáte.

Predpokladaná zostava Slovenska na zápas proti Nemecku:

Brankári: Hlavaj (Škorvánek, Tomek)

Obrancovia: Nemec - Fehérváry, Čerešňák - Ivan, Grman - Koch, Golian - Gajdoš

Útočníci: Slafkovský - Hrivík - Cehlárik, Hudáček - Cingel - Tatar, Regenda - Pospíšil - Faško-Rudáš, Kudrna - Sukeľ - Daňo