Slovenskí fanúšikovia majú dôvod na radosť, Pospíšil posilní národný tím na MS v hokeji

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Slovenskí fanúšikovia majú dôvod na radosť, Pospíšil posilní národný tím na MS v hokeji
Pospíšil na turnaji rozšíri slovenskú enklávu z NHL.
Pospíšil na turnaji rozšíri slovenskú enklávu z NHL.Profimedia
Slovenský hokejista Martin Pospíšil (24) z Calgary Flames bude reprezentovať Slovensko na tohtoročných majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave. Uviedol to na piatkovej posezónnej tlačovej konferencii svojho zámorského klubu. Na sociálnej sieti X o tom informoval kanadský novinár Wes Gilbertson.

Pospíšil odohral vo svojej premiérovej sezóne v zámorskej profilige v drese Calgary 63 zápasov a nazbieral v nich 24 bodov (8+16). So 107 trestnými minútami bol deviaty najtrestanejší hráč súťaže. Jeho tím sa neprebojoval do play-off. Slovensko v minulosti reprezentoval na svetových šampionátoch do 18 i do 20 rokov.

Zo slovenských hráčov v NHL už predtým potvrdili štart na šampionáte aj útočník Juraj Slafkovský z Montrealu Canadiens a obranca Šimon Nemec z New Jersey Devils.

Slafkovský ukončil v noci na stredu druhú sezónu v zámorí so ziskom 50 bodov za 20 gólov a 30 asistencií v 82 dueloch základnej časti. Vďaka méte 20 zásahov si pripísal aj výkonnostný bonus vo výške 250-tisíc dolárov. Pre Nemca išlo o premiérovú sezónu v profilige, v ktorej od decembra nastúpil za Devils do 60 duelov, zaznamenal v nich tri góly a 16 asistencií. Priemerne strávil na ľade takmer 20 minút (19:51) v jednom zápase.