Stratené dva body, ale nemusel byť ani jeden a bolo by ešte horšie, hodnotí Radivojevič

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Stratené dva body, ale nemusel byť ani jeden a bolo by ešte horšie, hodnotí Radivojevič
Branko Radivojevič hodnotil zápas proti Kazachstanu.
Branko Radivojevič hodnotil zápas proti Kazachstanu.Profimedia
Piate stretnutie Slovenska na majstrovstvách sveta sa skončilo prehrou s Kazachstanom. Samotný zápas hodnotí exkluzívne pre Flashscore Správy Branko Radivojevič (42), ktorý ako hráč štartoval na svetovom šampionáte šesťkrát a získal striebro aj bronz. Dvakrát si zahral na ZOH.

Ako hodnotíte zápas?

"Dostali sme sa do situácie, keď sme museli vyhrať a boli favoritom. Odštartovali sme dobre, ale v druhej tretine začali problémy. Súper vyrovnal a dal ďalšie dva góly. Dostali sme sa pod tlak, ktorý rýchlo narástol. Zahodili sme vyložené šance. Oťaželi ruky aj nohy a vtedy je to ešte náročnejšie. Aj ten jeden bod nám však môže pomôcť, aby sme zabojovali o postup."

Prehľad zápasu Kazachstan - Slovensko

Bod je však z takéhoto zápasu málo...

"Je to málo, ale nemuseli sme mať ani ten jeden a bolo by ešte horšie. Niekedy je pre mužstvo ťažšie hrať, keď je favoritom a tlak je na našej strane. Musíte vyhrať. Navyše to bol zápas hneď po pár hodinách. Bolo vidieť, že energie nebolo toľko. Stratili sme dva body."

Slovákom ako keby nesedela situácia, keď sú favoritom...

"Aj zo svojej skúsenosti viem, že keď nehráte pod tlakom, hrá sa lepšie. Ak musí mužstvo tvoriť, tak sa niekedy viac kazí. Kazachstan však ukázal, že má šikovných hráčov. Vedeli udrieť v pravý čas."

Čo táto prehra znamená pre vývoj v skupine?

"Mali by sme zvládnuť ďalšie dve stretnutia. Treba veriť, že Švajčiari vyhrajú proti Lotyšsku a pomôcť by nám mal vzájomný zápas. Na to by sme sa ale teraz ešte nemali pozerať. Potrebujeme sa sústrediť na najbližšie duely. Slovinci aj Nóri sú nepríjemní súperi."

Štatistický pohľad na stretnutie.
Štatistický pohľad na stretnutie.Flashscore

Čo vám najviac chýbalo v hre Slovenska?

"Energia. Bolo vidieť, že proti Švajčiarsku sme odohrali náročný zápas po fyzickej stránke. Väčšinu času sa hralo v našom pásme, čo uberalo veľa síl. Tá energia proti Kazachstanu chýbala. Keby sme nehrali deň predtým taký tažký zápas, tak by to určite bolo iné, ale na keby sa nehrá a takýto súboj sme mali zvládnuť."

Čo hlavne musia Slováci zlepšiť pred zostávajúcimi dvomi zápasmi?

"Potrebujeme mať uvoľnenejšie ruky a myseľ. Myslím si, že v tejto situácii je to o hlave. My hokej hrať vieme. Proti Kanade sme podali veľmi solídny výkon a všetci boli spokojní. Potrebujeme sa k tomu vrátiť, dať jeden alebo dva rýchle góly a potom si to kontrolovať."