MS v hokeji: Švajčiari v Česku aj s Niederreiterom či Ambühlom

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Švajčiari s piatimi hráčmi z NHL. Nechýba minuloročný kapitán či rekordný Ambühl

Nino Niederreiter nechýba vo švajčiarskom výbere.
Nino Niederreiter nechýba vo švajčiarskom výbere.Profimedia
Švajčiarski hokejisti sa na nadchádzajúcich MS v Prahe a Ostrave predstavia aj s Ninom Niederreiterom (31). Útočník Winnipegu Jets nechýba v záverečnej nominácii po tom, čo jeho tím neuspel v 1. kole play-off NHL.

Niederreiter bol gólovo najproduktívnejším Švajčiarom v prebiehajúcej sezóne NHL, na minuloročných MS viedol tím s kapitánskym céčkom. Tridsaťjedenročný hokejista sa pripravuje na svoj ôsmy šampionát. Bol pri zisku striebra v roku 2013 v Štokholme a v roku 2018 v Kodani a Herningu, kde Švajčiari vyrovnali svoje najlepšie umiestnenie z roku 1935. Štartoval aj na olympijských hrách v Soči 2014 a o dva roky neskôr si s tímom Európy zahral vo finále Svetového pohára v Toronte.

Z hráčov NHL si švajčiarsky reprezentačný dres oblečú aj traja spoluhráči Šimona Nemca v New Jersey Devils - brankár Akira Schmid, obranca Jonas Siegenthaler a útočník Nico Hischier. Piatym hráčom zo zámoria v tíme trénera Patricka Fischera je útočník Chicaga Philipp Kurashev. Všetci ostatní hokejisti sú z domácej ligy.

Josi vypadol s Nashvillom v piatok po prehre 2:4 na zápasy s Vancouverom. Čaká sa na jeho potvrdenie a v Česku by nemal chýbať. Švajčiari nemôžu počítať s útočníkom českého pôvodu Kevinom Fialom z Los Angeles, ktorý v prvom kole play-off takisto neuspel s Edmontonom. Ten bude po boku svojej manželky, s ktorou tento mesiac očakáva narodenie prvého dieťaťa. 

Rekord povýši devätnástou účasťou na svetovom šampionáte 40-ročný Andres Ambühl. Švajčiari síce minulý rok vo Fínsku a Lotyšsku ovládli skupinu, v ktorej zdolali Slovensko 4:2, no následne im vo štvrťfinále vystavili stopku hokejisti Nemecka (1:3). V Česku sa predstavia v pražskej A-skupine. Čakajú ich zápasy s domácim Českom, Fínskom, Veľkou Britániou, Nórskom, Rakúskom, Kanadou a Dánskom.