MS v hokeji: Česi i Nemci si zastrieľali a Lotyši s Dánmi padli

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Švajčiari vybojovali tri body s Britániou. Gólové hody Česka i Nemecka + VIDEO

Aktualizované
Radosť hráčov Česka proti Dánsku.
Radosť hráčov Česka proti Dánsku.Profimedia
Švajčiarski hokejisti vyhrali aj vo svojom štvrtom zápase A-skupiny MS v Prahe. V stredu večer zdolali Veľkú Britániou 3:0 a s jedenástimi bodmi sa dostali na čelo tabuľky. Gólovo bohaté stretnutie má za sebou Česko proti Dánsku (7:4) a rovnako Nemecko s Lotyšskom (8:1). Svoj triumf si vybojovali aj Slováci, keď zdolali Poľsko (4:0).

A-skupina:

Česko - Dánsko 7:4

Domáci odštartovali aktívne, no až na možnosť Červenku si ďalšie väčšie šance nevypracovali. Zmeniť to mohli v 13. minúte pri presilovke 5 na 3 dlhej 1:50 minúty, no nevyužili ju. Dáni boli oveľa efektívnejší a svoju početnú výhodu premenili už po 30 sekundách, keď ich poslal do vedenia v 19. minúte Wejse. Česi však stihli do prestávky vyrovnať. Sedem sekúnd pred klaksónom prešla za Dichowa strela Ruttu od modrej. Česi nastúpili do druhej časti veľkým náporom a vyťažili z neho góly Fleka v 23. a Sedláka v 25. minúte.

Zostrih zápasu.
Flashscore

V 33. minúte sa predviedol aj brankár Dostál, ktorý pohotovou reakciou hokejkou zastavil dorážku Aagaarda do odkrytej bránky. Dáni však napodobnili súpera z prvej tretiny a dokázali znížiť v poslednej minúte druhej po teči Russella. V 45. minúte vyrovnal na 3:3 Mölgaard, no Čechom trvalo iba minútu a pol a boli znova na koni, keď Kundrátek na dvakrát prestrelil Dichowa - 4:3.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

Domáci definitívne zlomili súpera v 52. minúte, po výbornej práci a prihrávke Paláta sa dostali do prečíslenia dvoch na brankára a Tomášek nabil pred odkrytú sieť Kubalíkovi. Vzápätí im vyšiel aj brejk 2 na 1 a Stránský upravil už na 6:3. V závere pridali oba tímy ešte po jednom góle. Česi najbližšie nastúpia v piatok o 20:20 proti Rakúsku, Dáni si o štyri hodiny skôr zmerajú sily s Veľkou Britániou.

Švajčiarsko - Veľká Británia 3:0

Švajčiari od úvodu duelu potvrdzovali úlohu favoritov a v prvej tretine si vytvorili dvojgólový náskok. Fiala síce v druhej minúte nepremenil trestné strieľanie, ale o dve neskôr dorazil puk do odkrytej siete Hischier. V 14. minúte vypálil z pravého kruhu Kukan a Whistleovi prepadol puk cez lapačku do bránky.

Štatistika duelu.
Štatistika duelu.Flashscore

V 29. minúte mohlo byť 3:0, no Senteler trafil žŕdku. Briti dokázali v druhej časti vzdorovať, no nakoniec inkasovali v jej závere, keď Niederreiter opäť z pravého kruhu namieril k žŕdke a britský brankár sa nestihol presunúť. Švajčiari v poslednej tretine tlačili, ale ďalší gól už nepridali. Veľkú Britániu najbližšie čaká piatkový duel o 16:20 proti Dánsku, Švajčiarsko sa po dvoch voľných dňoch stretne v sobotu o 12:20 s rovnakým súperom.

B-skupina:

Nemecko – Lotyšsko 8:1

V úvode duelu boli aktívnejší Nemci a vyťažili z toho úvodný gól, keď sa po necelých šiestich minútach presadil Kahun. Lotyšsko si postupne tiež vypracovalo niekoľko šancí, ale Grubauer podržal svoj tím. Na druhej strane Sturm v samostatnom úniku ešte neuspel, no pred prestávkou Wissman využil presilovú hru. Po necelých troch minútach druhého dejstva Pföderl a Tuomie upravili už na rozdiel štyroch gólov.

Nemecké gólové hody pohľadom štatistík.
Nemecké gólové hody pohľadom štatistík.Flashscore

Mužstvo Kreisa pokračovalo v ofenzívnej aktivite a Peterka skóroval aj v druhej početnej výhode Nemcov, prekonal už brankára Merzlikinsa, ktorý nahradil Gudlevskisa. V polovici duelu Michaelis opäť v presilovke zariadil vedenie 6:0. Lotyši inkasovali v 36. minúte aj siedmykrát, keď si Ansons nešťastne vrazil prihrávku Peterku do vlastnej bránky.

Komuls 58 sekúnd pred koncom druhej tretiny dosiahol čestný zásah pobaltského tímu - 1:7. V tretej časri ešte Sturm upravil na konečných 8:1. Nemci odohrajú ďalší zápas v piatok o 16:20 proti Kazachstanu, Lotyši nastúpia o deň neskôr o 12:20 so Švédskom.

Slovensko - Poľsko 4:0

Reportáž zo štvrtého slovenského vystúpenia na MS si môžete prečítať v samostatnom článku.

Zostrih zápasu.
Flashscore