Švajčiarsko posilnia Siegenthaler a Hischier, hrať by mohli už proti Slovensku

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Švajčiarsko posilnia Siegenthaler a Hischier, hrať by mohli už proti Slovensku

Švajčiari sa tešia na posily zo zámoria.
Švajčiari sa tešia na posily zo zámoria.Profimedia
Švajčiarsku hokejovú reprezentáciu posilnia na MS v Tampere a Rige obranca Jonas Siegenthaler (26) a útočník Nico Hischier (24) z New Jersey. Obaja hráči dostali povolenie od Devils a mali by nastúpiť vo štvrtok o 19:20 proti Slovensku v B-skupine.

Športový riaditeľ švajčiarskeho hokeja Lars Weibel komentoval situáciu pre klubový web: "Z pohľadu Devils ma samozrejme mrzí, že vypadli. Pre švajčiarsku reprezentáciu sú však obaja mimoriadne cenní a dôležití." Hráči New Jersey vypadli v 2. kole play-off NHL s Carolinou 1:4 na zápasy.

Naopak, Timo Meier nepríde, keďže sa mu končí zmluva, a brankár Akira Schmid nedostal pre zranenie od svojho klubu povolenie. V stretnutí proti Nórsku sa zranil Calvin Thürkauf a lekárske vyšetrenia v nemocnici potvrdili podozrenie na problémy s ramenom. Pre dvadsaťpäťročného útočníka Lugana sa tak šampionát predčasne skončil.

Švajčiari triumfovali v prvých dvoch stretnutiach na MS nad Slovinskom (7:0) a Nórskom (3:0) a s plným počtom bodov sú na čele "slovenskej" B-skupiny.