Švédsko na MS privezie jednotku draftu i päť hráčov Minnesoty. Nechýba Karlsson

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Švédsko na MS privezie jednotku draftu i päť hráčov Minnesoty. Nechýba Karlsson
Účasť na majstrovstvách sveta v Česku má zatiaľ istú 10 švédskych hráčov z NHL.
Účasť na majstrovstvách sveta v Česku má zatiaľ istú 10 švédskych hráčov z NHL.Profimedia
Tréner Švédska Sam Hallam (44) má na majstrovstvách sveta v Ostrave a Prahe zaručenú účasť desiatich hráčov z NHL. Nechýba Erik Karlsson (33) z Pittsburghu, ktorý v predchádzajúcej sezóne v San Jose ako šiesty obranca v histórii NHL prekonal hranicu 100 bodov. V tíme je aj zadák Buffala Rasmus Dahlin (24), jednotka draftu 2018.

Z Minnesoty príde päť hráčov - útočníci Joel Eriksson Ek a Marcus Johansson, obranca Jonas Brodin a brankár Filip Gustavsson, ďalší gólman Jesper Wallstedt dostal šancu v troch zápasoch v bránkovisku Wild a väčšinou chytal na farme v Iowe v AHL.

Okrem Karlssona pribudnú do tímu Švédov obranca Marcus Pettersson z Pittsburghu, Victor Olofsson z Buffala a útočník Andre Burakovsky zo Seattlu. Karlsson sa vracia do reprezentácie prvýkrát od septembra 2016, keď hral na Svetovom pohári v Toronte.

Na svetový šampionát pocestuje už tretíkrát. V roku 2010 získal bronz v Mannheime a Kolíne nad Rýnom a o dva roky neskôr v Štokholme zostal bez medaily po štvrťfinálovom vyradení s Českom. V roku 2014 na olympijských hrách v Soči dosiahol striebro.

Kto príde na MS v hokeji?

Dahlin sa na svetovom šampionáte predstaví druhýkrát, premiéru absolvoval pred dvoma rokmi v Tampere. Štartoval aj na olympijských hrách 2018. Brodin a Eriksson Ek sú majstrami sveta z roku 2017 z Kolína nad Rýnom a Paríža. Gustavsson získal zlato na šampionáte o rok neskôr v Kodani, ale v konkurencii Andersa Nilssona a Magnusa Hellberga sa do bránky nedostal.

Burakovsky, víťaz Stanleyho pohára s Washingtonom (2018) a neskôr aj s Coloradom, zatiaľ reprezentoval len na majstrovstvách sveta 2016 v Moskve a Petrohrade. Pre Johanssona bola doteraz jediným veľkým podujatím strieborná olympiáda v Soči. 

Švédi budú v Ostrave hrať v skupine B a ich súpermi budú Spojené štáty, Poľsko, Nemecko, Kazachstan, Lotyšsko, Francúzsko a Slovensko.