USA zariadili postup Slovenska do štvrťfinále, Tkachuk výhru venoval zosnulému Demitrovi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

USA zariadili postup Slovenska do štvrťfinále, Tkachuk výhru venoval zosnulému Demitrovi

Tkachuk je na šampionáte jedným z najlepších hráčov.
Tkachuk je na šampionáte jedným z najlepších hráčov.Profimedia
Už pred zápasom Slovenska proti Švédsku bolo jasné, že zverenci trénera Craiga Ramsayho (73) s určitosťou postúpia do štvrťfinále a skončia na štvrtom mieste. Rozhodla o tom výhra Američanov v riadnom hracom čase proti Lotyšsku.

Jedným gólom sa pod výhru zámorského výberu pričinil kapitán Brady Tkachuk, ktorý je s trinástimi bodmi druhým najproduktívnejším hráčom celého šampionátu. Strelil sedem gólov a pridal šesť asistencií, zároveň je aj druhým najlepším strelcom. Bodovo je lepší iba jeho spoluhráč Matt Boldy (6+8).

Líder amerického výberu a hviezda NHL v rozhovore po stretnutí venovala výhru zosnulej legende slovenského hokeja. "Rád by som toto víťazstvo venoval Pavlovi Demitrovi. Bol to jeden z najlepších kamarátov môjho otca a do dnešného dňa spomína na ich priateľstvo," povedal.

Zostrih zápasu Lotyšsko – USA.
Flashscore

Keith Tkachuk a Demitra spoločne odohrali štyri sezóny v NHL za St. Louis medzi rokmi 2000 a 2004. Počas ročníka 2002/03 zažil bývalý slovenský útočník svoj najlepší ročník v kariére, keďže ako člen Blues zaknihoval počas základnej časti až 93 bodov.

Tkachuk senior bol tým mužom, ktorý ako prvý oznámil manželke zosnulého Pavla Demitru - Majke Demitrovej, že legendárne číslo 38 bude uvedené do St. Louis Blues. Oficiálny galavečer sa uskutočnil v januári tohto roku.

Brady Tkachuk už na začiatku tohtoročného šampionátu v rozhovore pre sport.sk spomínal na to, ako vyrastal aj v okolí Demitru.

"Pamätám si, že chodieval na moje a bratove tréningy. Vtedy to bola pre nás tá najviac cool vec na svete. Vždy, keď hrám proti Slovensku, a hlavne na takomto turnaji, mi otec napíše, že teraz hráš za Pavla," povedal pred niekoľkými dňami.