MS v hokeji: Pospíšil už na turnaji za Slovensko nenastúpi

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výsledky lekárskych vyšetrení Slovákov nepotešili. Pospíšil na MS dohral

Pospíšila vyradil smolný moment z duelu so Švédmi.
Pospíšila vyradil smolný moment z duelu so Švédmi.TASR
Najhoršie scenáre sa potvrdili. Slovenská hokejová reprezentácia sa vo zvyšku svojho ďalšieho pôsobenia na svetovom šampionáte bude musieť zaobísť bez Martina Pospíšila (24). Vážnosť zranenia útočníkovi neumožňuje štart v ďalších dueloch.

Lekár reprezentácie Slovenska Pavol Lauko najprv o stave Pospíšila povedal: "Narazil si ľavé rameno. Absolvoval röntgen i sonografiu, našťastie sa nepotvrdila zlomenina ani poškodenie šliach či svalov. Opuch nemá, ale má bolesti, ktoré tlmíme. Počkáme si na výsledky MR, tie veľa ukážu. Bez nich sa nedá nič povedať, preto nechcem predbiehať."

Výsledky však nepotešili nikoho z kádra a ani samotného ofenzívneho hráča. Majstrovstvá sveta v Česku sa preňho definitívne skončili. "Slovenský tím v závere svetového šampionátu nebude môcť počítať s útočníkom Martinom Pospíšilom, ktorému turnaj predčasne ukončilo zranenie zo zápasu proti Švédom. Martinovi ďakujeme za odvedenú prácu na MS a prajeme skoré uzdravenie," stojí v instagramovom príspevku Hockey Slovakia.

Pospíšil si na MS 2024 už nezahrá.
Pospíšil si na MS 2024 už nezahrá.TASR

Slovenskej reprezentácii bude vo vyraďovacej fáze chýbať jeden z jej najproduktívnejších hráčov na MS. Pospíšil nazbieral v doterajších siedmich dueloch sedem kanadských bodov za tri góly a štyri asistencie. Krídelník Calgary Flames sa zranil v prvej tretine zápasu so Švédskom, keď pri súperovej bránke stratil stabilitu a vrazil na mantinel.