Slováci podľahli Čechom až po nájazdoch, prehrali oba derby duely

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Slováci podľahli Čechom až po nájazdoch, prehrali oba derby duely

Slováci prehrali oba zápasy s Čechmi.
Slováci prehrali oba zápasy s Čechmi.TASR
Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali aj v druhom prípravnom zápase s výberom Česka. Po štvrtkovej prehre 1:5 podľahli v piatok v Ostrave domácim hráčom 2:3 po nájazdoch.

Česko - SLOVENSKO 3:2 pp a sn (1:1, 1:1, 0:0 - 0:0, 1:0)

Zverenci Craiga Ramsayho inkasovali už po 74 sekundách z hokejky Romana Horáka, ešte v prvej tretine vyrovnal Jozef Baláž. Druhý gól Čechov dal Radan Lenc, no dve minúty pred koncom druhej tretiny odpovedal Martin Faško - Rudáš.

Duel dospel do predĺženia, v ňom si po minúte išiel sadnúť na trestnú lavicu kapitán Gernát, domáci hráči si vytvorili veľký tlak, ale bránku priamo neohrozili ani raz. Škorvánek však potom musel zakročiť po nájazde Smejkala. Záver predĺženia mohol po peknej kombinácii gólom rozhodnúť Lantoši, ale predviedol sa český brankár Hrubec.

Počas nájazdov sa efektívnym zakončením blysol Pánik, ale viac jeho spoluhráčov sa už nepresadilo. Škorvánek inkasoval dvalkrát - od Špačeka a Lenca.

Štatistiky zápasu Česko - Slovensko
Štatistiky zápasu Česko - SlovenskoFlashscore

V ďalšej fáze prípravy čaká Slovákov 28. apríla v Žiline zápas proti Nemecku a o deň neskôr nastúpia proti rovnakému tímu v Trenčíne. Koniec prípravného obdobia bude znamenať dve stretnutia s Rakúskom. V Kapfenbergu budú hrať 4. mája a 6. mája privítajú Rakúšanov na trenčansko štadióne. Po záverečnom vystúpení v príprave oznámi realizačný tím konečnú nomináciu na MS.