Výkon proti Poľsku? Ukázali sme kvalitu, no musíme ju predvádzať 60 minút, hodnotí Frühauf

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Výkon proti Poľsku? Ukázali sme kvalitu, no musíme ju predvádzať 60 minút, hodnotí Frühauf

Proti Poľsku sa v akcii predstavil aj Šimon Nemec.
Proti Poľsku sa v akcii predstavil aj Šimon Nemec.TASR
Slovenskí hokejoví reprezentanti potvrdili proti Poľsku pozíciu favorita a víťazstvom úspešne zakončili predposledný týždeň prípravy na MS. Gólovo im vyšiel najmä úvod zápasu, po ktorom však tréneri museli hráčov nabádať k udržaniu si koncentrácie a varovať ich pred sklonmi k exhibícii.

Žilinskému publiku sa v piatok ešte nepredstavili útočník Pospíšil a obranca Gajdoš, ktorých zdravotné problémy by však podľa lekára Pavla Lauka nemali brániť v ich štarte na šampionáte. Slováci vstúpili do zápasu dominantne a po góloch Regendu, Takáča a Cehlárika viedli od 6. minúty 3:0.

"Nabádali sme hráčov, aby si stále udržiavali koncentráciu a naďalej sa prezentovali jednoduchosťou, akou sa chceme ukázať proti každému súperovi. Skĺzli sme však k určitej exhibícii a v druhej tretine sme zistili, že je už aj nekvalitný ľad," vravel asistent trénera Peter Frühauf a pokračoval:

"Potom sme chceli zatlačiť, no už nám odskakovali puky. Súper sa trochu nadýchol a bol nepríjemnejší. Našťastie sme sa v závere zápasu znovu vrátili k našej hre a ukázali sme kvalitu. Musíme ju však ukazovať po celých 60 minút proti každému. Protivník dokáže vycítiť naše poľavenie. Keď Poliaci skórovali, tak boli naozaj nepríjemní a nebezpeční." 

Slovensko - Poľsko 6:1

V bránke slovenského tímu druhýkrát v príprave nastúpil Škorvánek, ktorý si užil súboj v rodnej Žiline: "Bolo veľmi dobre, že sme rýchlo dali góly a spravili sme si náskok. Súperovi sme ukázali našu kvalitu. Myslím si, že podobné zápasy môžu byť aj na MS, keďže Poliakov máme v skupine."

Duel s Poľskom hrali Slováci na žilinskom štadióne.
Duel s Poľskom hrali Slováci na žilinskom štadióne.TASR

Pospíšil aj Gajdoš sa v uplynulých dňoch pripojili k reprezentačnému tímu, no napokon proti Poľsku nehrali. Pre prvého menovaného mohlo ísť o premiéru v najcennejšom drese, no v tréningovom procese sa mu obnovilo zranenie, ktoré mal už počas sezóny. Lekári jeho štart proti Poliakom stopli, aby získal čas na doliečenie a bol schopný plnej záťaže na MS.

"Vyskytlo sa u neho drobné zranenie v spodnej časti tela. Počas budúceho týždňa podstúpi doplňujúce vyšetrenia. Vyzerá to, že jeho účasť na MS by nemala byť ohrozená, ale potrebujeme to ešte vyšetriť. Gajdoš má zapálenú šľachu, ale myslím si, že jeho stav bude v poriadku. Mal by nastúpiť v poslednom prípravnom zápase proti USA," uviedol Lauko.

Strelci zápasu.
Strelci zápasu.Flashscore

K tímu sa mal počas kempu v Žiline pôvodne pripojiť aj útočník Slafkovský, no napokon sa tak stane až v úvode budúceho týždňa. "Je na ceste domov. Budeme s ním telefonovať, no očakávame, že od pondelka naplno pripojí k tímu," uviedol Frühauf.

Slováci sa po víkende znovu stretnú v Bratislave, ktorá bude v utorok dejiskom ich posledného prípravného merania síl pred MS. V ňom nastúpia proti USA. Následne naberú smer Ostrava a v piatok 10. mája odštartujú šampionát zápasom s Nemeckom.