Osemnástka na MS bronz nezískala, o medaile pre Švédov rozhodol gólový záver

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Osemnástka na MS bronz nezískala, o medaile pre Švédov rozhodol gólový záver

Aktualizované
Radivojevič a spol. sa z medaily netešili.
Radivojevič a spol. sa z medaily netešili.Profimedia
Slovenskí hokejisti do 18 rokov obsadili na MS vo Fínsku konečné štvrté miesto a zopakovali tak svoje umiestnenie spred roka. V nedeľnom súboji o bronz v Espoo podľahli Švédsku, všetky góly inkasovali až v tretej tretine. Nenadviazali tak na medailové pozície svojich predchodcov zo šampionátov v rokoch 1999 (bronz) a 2003 (striebro).

Švédsko - Slovensko 4:0

Zverenci trénera Martina Dendisa držali s favoritom dlho bezgólový stav najmä zásluhou parádneho výkonu brankára Alana Lenďáka a obetavosti v defenzíve. O triumfe obhajcov striebra rozhodol až v 50. minúte útočník Lucas Pettersson a gólové poistky Švédska potom pridali Melvin Fernström, Alfons Freij a Victor Eklund. Slováci boli na strely aktívnejší 36:29, no ani raz nedokázali prekonať brankára Lovea Härenstama.

Mladí Slováci postúpili medzi elitné kvarteto na svetovom šampionáte 18-ročných druhýkrát za sebou. Vlani vo Švajčiarsku prehrali s Kanaďanmi v zápase o 3. miesto 3:4 po predĺžení. Tentoraz sa do bojov o cenné kovy dostali vďaka štvrťfinálovému triumfu nad Českom (3:2), v semifinále potom podľahli USA jednoznačne 2:7.

Vo finále od 17:00 SEČ proti sebe v zámorskom derby nastúpia obhajcovia titulu z USA a oponent z Kanady.

O prehre Slovenska rozhodla záverečná tretina.
O prehre Slovenska rozhodla záverečná tretina.Flashscore