Radivojevič, Pobežal či Nemec. Slovensko zverejnilo nomináciu pred štartom MS do 18 rokov

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama
Radivojevič, Pobežal či Nemec. Slovensko zverejnilo nomináciu pred štartom MS do 18 rokov
Slovensko otvorí MS do 18 rokov už vo štvrtok.
Slovensko otvorí MS do 18 rokov už vo štvrtok.TASR
Slovenská hokejová reprezentácia do 18 rokov zverejnila nomináciu na MS, ktoré sa od štvrtka 25. apríla do nedele 5. mája uskutočnia vo fínskych mestách Espoo a Vantaa.

Tréner Martin Dendis nominoval 26 hráčov, pričom na šampionátovú súpisku môže zapísať maximálne 23 mien. Ďalší traja hokejisti budú s tímom trénovať a do turnaja zasiahnu iba v prípade zranenia spoluhráča, ktoré by danému hráčovi nedovolilo pokračovať vo zvyšku majstrovstiev sveta.

Slovenská reprezentácia odohrá prvý zápas A-skupiny už vo štvrtok proti USA (13:00), následne ju čakajú stretnutia proti Lotyšsku (26.4. o 13:00), Fínsku (28.4. o 13:00) a Nórsku (30.4. o 13:00). Všetky duely vysiela JOJ Šport. Do štvrťfinále postúpia štyri tímy. Slovensko v histórii získalo zatiaľ dve medaily.

V roku 1999 bralo bronz a o štyri roky neskôr striebro. Minulý rok skončili mladíci s dvojkrížom na hrudi na štvrtom mieste, v súboji o bronz podľahli Kanade 3:4 po predĺžení. Rekordérom je USA s jedenástimi zlatými medailami.

Nominácia Slovenska na MS U18:

Brankári: Patrik Brezáni, Martin Haronik, Alan Lenďák

Obrancovia: Adam Beluško, Andrej Fabuš, Samuel Húževka, Adam Kalman, Samuel Kupec, Fabian Andrej Ličko, Luka Radivojevič, Tomáš Šlank, Patryk Zubek

Útočníci: Ján Chovan, Tomáš Chrenko, Dario Lašš, Michal Liščinský, Ondrej Maruna, Adam Nemec, Tobias Pitka, Tomáš Pobežal, Pavol Prokopovič, Andreas Straka, Michal Svrček, Miroslav Šatan, Tobias Tomík, Nicolas Vrtiel

Program Slovenska v A-skupine:

USA - Slovensko (25.4. o 13:00)

Slovensko - Lotyšsko (26.4. o 13:00)

Slovensko - Fínsko (28.4. o 13:00)

Nórsko - Slovensko (30.4. o 13:00)