Honzek je po zranení a NHL pripravený na úspech. Vieme, akú kvalitu máme, tvrdí Mišiak

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Honzek je po zranení a NHL pripravený na úspech. Vieme, akú kvalitu máme, tvrdí Mišiak

Honzek sa po zranení už stihol rozohrať a na MSJ by mal patriť medzi lídrov.
Honzek sa po zranení už stihol rozohrať a na MSJ by mal patriť medzi lídrov.Profimedia
Slovenská reprezentácia do 20 rokov odštartovala prípravu na majstrovstvá sveta juniorov vo švédskom Göteborgu pondelkovým zrazom vo Zvolene, kde ešte neboli k dispozícii všetci nominovaní, ale postupne sa k mužstvu pripoja.

Jedným z najväčších lídrov mužstva na ľade aj mimo neho má byť útočník Samuel Honzek. Šestnástka tohtoročného draftu NHL vynechala väčšinu doterajšieho priebehu sezóny pre zdravotné problémy, ale naskočila na posledných päť stretnutí v juniorskej WHL a získala osem bodov za tri góly a päť asistencií.

Odchovanec Dukly Trenčín sa teraz cíti veľmi dobre. "Úvod sezóny som vynechal, odohral som len päť zápasov, ale som na dobrej ceste a pripravený na sto percent," potvrdil.

Zranený zbieral skúsenosti v NHL

Pocity má rovnako ako ostatní spoluhráči veľmi dobré: "Zažil som dva neúspešné šampionáty a teraz ma čaká posledný juniorský turnaj, čiže si to chcem užiť. Máme výbornú partiu a aj keď nemôžu prísť Juraj so Šimonom, tak naozaj môžeme niečo dokázať," verí Honzek.

Decembrový program Slovenska.
Decembrový program Slovenska.Flashscore

Teší ho aj fakt, že viacero členov slovenského mužstva zažíva skvelý ročník. "Je to dôležitý faktor, že chalani prišli z klubov, v ktorých sa im darí. Verím, že to všetci prenesú do národného tímu a z našej strany to bude dobrý hokej," pokračuje prvý európsky kapitán v histórii svojho mužstva Vancouver Giants. "Už koncom minulej sezóny som bol v kontakte s trénerom a vedel som, že sa to stane, ale potom som sa zranil a všetko sa zdržalo. Až nedávno sa to oznámilo oficiálne," prezradil.

Honzek bol počas rekonvalescencie v organizácii Calgary Flames, kde dostal špičkovú starostlivosť. "Pomohli mi vo všetkom - od rehabilitácie cez všetky potrebné vyšetrenia. Trénoval som tam na ľade a ako divák som bol na každom domácom zápase. Stále som bol okolo hráčov NHL, bola to pre mňa veľká skúsenosť a snažil som sa zobrať si z toho najviac," povedal mladík, ktorému veľmi pomáhala aj prítomnosť krajanov Ružičku s Pospíšilom. "Snažili sa mi uľahčiť situáciu, bol som veľmi rád, že tam boli," doplnil.

Na papieri je veľká kvalita

Banskobystrický rodák Martin Mišiak zažíva po titule v USHL prvý ročník ako hráč Erie Otters v OHL, kde má priemer takmer bod na zápas. Čakajú ho tretie MSJ: "Na papieri to vyzerá dobre, teraz je to na nás, musíme to ukázať na ľade na majstrovstvách sveta. Myslím si, že môžeme dosiahnuť niečo veľké. Vieme, akú kvalitu v tomto tíme máme, každý si to uvedomuje, ale bude to o tom, ako budeme tímovo pracovať. Podľa toho budeme úspešní či neúspešní," vyjadril sa.

Na klubovej úrovni nastupuje v jednej formácii s Ondrejom Molnárom: "V Erie pôsobil už minulý rok, takže mi pomohol, ukázal nejaké veci a zoznámil s ľuďmi, vďaka čomu to bolo oveľa jednoduchšie," nechal sa počuť Mišiak.