Na koho sa bude Slovensko spoliehať o rok? Deväť hráčov pokračuje, príde aj Chromiak

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Na koho sa bude Slovensko spoliehať o rok? Deväť hráčov pokračuje, príde aj Chromiak

Dvorský bude o rok najväčšou hviezdou Slovenska na MSJ 2025.
Dvorský bude o rok najväčšou hviezdou Slovenska na MSJ 2025.TASR
Slovenská hokejová reprezentácia do 20 rokov ukončila púť na MSJ už vo štvrťfinále napriek tomu, že sila a kvalita tímu bola vysoká. Nešťastné vypadnutie zároveň znamená, že silný ročník 2004 na juniorskej úrovni medailu nezíska.

Vysoko draftovaní Adam Gajan, Samuel Honzek, Adam Sýkora, Filip Mešár, Martin Mišiak, ale aj Servác Petrovský, Alex Čiernik alebo Adam Žlnka chceli svoje dlhoročné pôsobenie bok po boku zakončiť veľkým úspechom. Nanešťastie poslednú šancu zhatili fínski hráči. O rok tak bude mužstvu chýbať viacero lídrov, no stále v ňom nájdeme kvalitné mená.

Deväť hráčov pokračuje

Zo súčasného kádra môže na MSJ 2025 nastúpiť celkovo deväť hokejistov. Očakáva sa, že Samuel Urban bude brankárskou jednotkou. Defenzívu bude mať pod palcom znova Maxim Štrbák. Luka Radivojevič má pred sebou dôležitý rok, štartovať na šampionáte bude môcť dokonca ešte trikrát. Veľmi dobre sa javil aj Milan Pišoja.

Najväčšou hviezdou ofenzívy ostáva Dalibor Dvorský, ktorý má šancu objaviť sa na štvrtých juniorských majstrovstvách sveta. Spoločne s Jurajom Pekarčíkom môže byť táto dvojica draftovaná St. Louis postrachom defenzív. Z útočníkov spĺňajú vekový limit aj Peter Cisár, František Dej a Roman Kukumberg.

Výsledky Slovenska na MSJ 2024.
Výsledky Slovenska na MSJ 2024.Flashscore

Čo ponúka ročník 2005?

Už teraz sa mohol na šampionáte predstaviť obranca Jakub Chromiak, ktorý je očakávanou slovenskou jednotkou draftu NHL 2024, ale z nominácie vypadol pri poslednom reze kádrom, rovnako ako center Patrik Masnica. Z ročníka 2005 patrí medzi najväčšie slovenské talenty krídelník Ondrej Molnár. Ten na MSJ nešiel pre dobre známe okolnosti zo školského turnaja v Nitre. Čisto z hokejového hľadiska by ale bol obrovskou posilou.

Bránkovisko by mohol doplniť Damián Slávik, defenzívu potom Leo Eperješi či Samuel Barcík, ktorí pôsobia v zámorí. Od nového ročníka zamieri do NCAA ďalší bek Richard Baran. V ofenzíve pripadá do úvahy Adam Cedzo z Třinca, kvalitné výkony vo švédskej juniorke podával Daniel Alexander Jenčko, ktorý nedávno odišiel do USHL. Seniorské skúsenosti v drese Nitry zbiera František Ridzoň.

Kvalita aj z ročníkov 2006 a 2007

Spomínaný Luka Radivojevič už skúsenosti z MSJ má, takže o rok by mohol dostať ešte dôležitejšiu úlohu. V roku 2006 sa narodil veľmi talentovaný útočník Tomáš Pobežal, ktorý prišiel z Púchova do Nitry a pokračuje v krokoch bývalých hráčov "corgoňov", ktorí sa spod Zobora posunuli ďalej. Obranca Vladimír Dravecký na seba upozornil v drese Košíc a aj keď len počas decembra oslávil 16. narodeniny, o rok by mohol byť pripravený ukázať sa na MSJ.