Semifinálové dvojice sú jasné. Švédi postúpili až po predĺžení, Česko vyradilo Kanadu

Reklama
Reklama
Reklama
Ďalšie
Reklama
Reklama
Reklama

Semifinálové dvojice sú jasné. Švédi postúpili až po predĺžení, Česko vyradilo Kanadu

Aktualizované
Česko je v semifinále.
Česko je v semifinále.Profimedia
Hokejisti Česka sa po Fínsku stali druhým semifinalistom MSJ 2024, keďže vo štvrťfinále prekvapivo vyradili favorizovaných hráčov Kanady. Pozíciu favorita splnilo USA, zatiaľ čo ďalej ide aj Švédsko, ale so Švajčiarskom muselo rozhodnúť až počas predĺženia.

Slovensko - Fínsko 3:4

Celý sumár zápasu si prečítajte v našom článku.

Prečítajte si ohlasy na vypadnutie Slovenska.

Kanada - Česko 2:3

Hrdinom stretnutia sa stal útočník Jakub Štancl, ktorý najskôr otvoril skóre. Česko vyhrávalo o dva zásahy, ale Wood s Furlongom skóre vyrovnali. Jedenásť sekúnd pred koncom riadneho hracieho času však spomínaný hokejista vystrelil z ľavého krídla a tečovaný puk prešiel okolo betónu brankára Rosseaua do siete. Puk si smolne zrazil do vlastnej bránky kanadský obranca s českými koreňmi Bonk. Česi tak vrátili Kanade prehru z finálového stretnutia spred roka a dostali sa medzi štyri najlepšie tímy. Kanaďania, ktorí získali zlato na predošlých dvoch MS a štyrikrát za uplynulých šesť rokov, budú chýbať v najlepšej štvorke prvýkrát od roku 2019.

USA - Lotyšsko 7:2

Favorit zatiaľ suverénne postupuje turnajom a problém nemal ani proti Lotyšsku. Dvomi gólmi a jednou asistenciou sa prezentoval Perreault, tri asistencie si pripísal Casey a po dva body mali Gauthier, McGroarty aj Smith. USA strelilo v piatich zápasoch 36 gólov, čo je jednoznačne najviac na turnaji. Cutter Gauthier má už desať bodov (1+10) a predbehol Petrovského na čele produktivity šampionátu. Američania sú aj na štvrtom a piatom mieste, konkrétne Brindley s Howardom.

Švédsko - Švajčiarsko 3:2 pp

Švédi vydreli pred 11 512 divákmi v hale Scandinavium víťazstvo nad Švajčiarskom. Hokejisti Švédska začali dobre, pretože po prvej tretine vyhrávali 2:0, ale potom sa Švajčiarsko dokázalo vrátiť do zápasu. Najskôr znížil Hocnercker a v tretej tretine vyrovnal Meile. Rozhodnúť tak muselo až predĺženie, no domáci tím veľké prekvapenie nedopustil, keďže pri vylúčení najväčšie hviezdy tímu Dionicia rozhodol obranca Sandin-Pellikka. Útočník Lekkerimaki ukončil duel s bilanciou 1+1. Tento výsledok zároveň potvrdil, že Slováci obsadili v konečnom poradí MS šiestu priečku.

Program semifinále

Švajčiarsko - Česko (4.1. o 15:00)

USA - Fínsko (4.1. o 19:30)